Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă arenă ridicată pe malul Dunării: "Un adevărat miracol!"

O nouă arenă ridicată pe malul Dunării: "Un adevărat miracol!"

Sporturi

Comentarii

Cu ocazia a celei a 19-a ediţii a Campionatului Mondial de Atletism, organizat în Budapesta, Asociaţia Maghiară de Atletism a construit o nouă arenă, unde să se organizeze evenimentele competiţiei.

Arenă modernă de 36.000 de locuri în locul unui fost institut

Arena, care poartă denumirea Centrul Naţional de Atletism, a fost construită într-o zonă industrială din Budapesta, pe malul Dunării. Pe parcursul Mondialului de Atletism el va oferi o capacitate de 36.000 de locuri, dar ulterior o să rămână doar 14.000 de locuri.

Înainte, zona era casa fostului Institut de Cercetare al Mediului şi al Apei, în urma căruia a rămas multă poluare şi retransformarea zonei dintr-una inaccesibilă oamenilor într-una sportivă reprezintă o minune, cum a spus secretarul maghiar de stat responsabil pentru sport, Adam Schmidt: "Înainte era o zonă foarte poluată, inaccesibilă oamenilor. Acum avem un complex sportiv superb. Nu mă refer doar la stadionul Centrului Naţional de Atletism, dar şi la împrejurimi. Este un adevărat miracol!"

­Între 19 şi 27 August 2023, Campionatul Mondial de Atletism organizat în capitala Ungariei va reprezenta ce-a de a 19-a ediţie, următoarea fiind organizată în 2025, în Tokyo.

Afla mai multe despre: campionatul mondial de atletismarena budapesta 

viewscnt
Articole similare