Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O noua cursă în calendarul Formulei 1. Vom avea două mari premii în Statele Unite

O noua cursă în calendarul Formulei 1. Vom avea două mari premii în Statele Unitegalerie foto

Formula 1

Comentarii

Liberty Media, societatea care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1, a anunţat că a ajuns la un acord de principiu pentru organizarea unui Mare Premiu de Formula 1 în Miami, Statele Unite.

Cursa de la Miami se va disputa pe un circuit stradal, construit în jurul arenei Hard Rock Stadium, pe care joacă echipa de fotbal american Miami Dolphins. Directorul de operaţiuni al Formulei 1, Sean Bratches, a anuntat ca noua cursă se va disputa la Miami pentru cel puţin cinci ani, începând cu 2021. Data exactă la care va avea loc ediţia inaugurală a Marelui Premiu din Miami nu s-a stabilit, însă experţii preconizează ca va fi în luna mai.

Statele Unite va avea astfel două mari premii în calendarul Formulei 1, împreună cu cel din Austin (Texas), care este programat în luna noiembrie.

Liberty Media a încercat să aducă o cursă la Miami încă de la preluarea drepturilor comerciale ale Formulei 1, în 2016. Abia în acest an a primit şi sprijinul autorităţilor locale, care au organizat un sondaj în rândul populaţiei pentru a-şi da avizul.

Sezonul 2020 al Formulei va avea un număr record de 22 de curse, după introducerea în program a două noi mari premii. Este vorba despre Marele Premiu al Vietnamului (Hanoi), care se va disputa în premieră, şi despre Marele Premiu al Olandei (Zandvoort), care revine în programul Formulei 1 după 35 de ani. În schimb, a dispărut din calendar Marele Premiu al Germaniei de la Hockenheim. Sezonul va începe ca de obicei în Australia, la 15 martie, şi se va încheia la Abu Dhabi, la 29 noiembrie.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: formula 1miamicircuit stradalmare premiustatele unite 

viewscnt
Articole similare