Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Obstacol în drumul lui CFR Cluj spre UEFA Champions League. Adversara ardelenilor din turul II este cea mai puternică echipă din Croaţia

Obstacol în drumul lui CFR Cluj spre UEFA Champions League. Adversara ardelenilor din turul II este cea mai puternică echipă din Croaţia
Comentarii

În cazul în care va trece de campioana Maltei, Floriana FC, CFR Cluj o va întâlni în turul II al preliminariilor Champions League pe deţinătoarea titlului din Croaţia, Dinamo Zagreb.

Elevii lui Dan Petrescu pornesc cu prima şansă în primul tur al preliminariilor Ligii Campionilor. Calificarea în următorul tur se va decide într-o singură manşă, care se va juca pe terenul Florianei FC. În cazul în care va depăşi acest adversar, campioana României va avea o misiune infernală în drumul spre turul al treilea.

Ardelenii vor juca împotriva campioanei Croaţiei, Dinamo Zagreb, în Gruia. La fel ca în cazul primului tur, calificarea se va decide într-o singură manşă, iar partida va avea loc pe 25 sau pe 26 august.

Cine este Dinamo Zagreb, adversara lui CFR Cluj din turul II preliminar al Ligii Campionilor

Înfiinţată în 1911, Dinamo Zagreb este campioana în exerciţiu a Croaţiei şi cea mai titrată echipă din această ţară. Posibila viitoare adversară a CFR-ului are în palmares 21 de titluri, 15 cupe şi şase supercupe, record absolut pe plan intern în toate competiţiile. Arena pe care evoluează Dinamo se numeşte „Maksimir” şi are o capacitate de 35,123 de locuri pentru spectatori.

Valoarea lotului lui Dinamo Zagreb este de 93,95 de milioane de euro, de aproximativ patru ori mai mare decât cea a campioanei României. Lotul lui CFR Cluj este evaluat de transfermarkt.com la suma de 25,15 milioane de euro. Cel mai scump fotbalist din lotul echipei antrenate de Zoran Mamic este portarul Dominik Livakovic (25 de ani), cotat la 12,5 milioane de euro. La mică distanţă de acesta se află atacantul Bruno Petkovic, 11 milioane de euro. Croatul a înscris 13 goluri şi a oferit 11 pase decisive în ultima ediţie de campionat. În schimb, cel mai valoros jucător al ardelenilor este Billel Omrani, cotat la 2,8 milioane de euro.

La Dinamo Zagreb este legitimat şi Ivo Pinto, fost fotbalist al lui CFR Cluj în perioada 2012-2013. În sezonul precedent, fundaşul dreapta a fost împrumutat în prima ligă din Portugalia, la Famalicao. Pinto a ajuns la Zagreb fiind cumpărat de la CFR Cluj în urmă cu şapte ani pentru un milion de euro.

La fel ca CFR Cluj, Dinamo Zagreb a cucerit şi ea ultimele trei titluri de campioana naţională. La nivel internaţional, croaţii au reuşit să câştige de-a lungul timpului Cupa Balcanilor, în 1977 şi să joace o semifinală de Cupa Cupelor, în 1961. Dinamo Zagreb are în palmares şi un trofeu european. Este vorba despre Cupa Oraşelor Târguri, cucerită în 1967, după o finală cu Leeds United, câştigată cu scorul de 2-0.

 

 

 

Afla mai multe despre: dinamo zagrebcfr clujchampions league 

viewscnt
Articole similare