Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL Florin Bratu a fost prezentat la naţionala României de tineret: „Este o provocare imensă pentru mine!” Are doi ani să demonstreze ce poate

OFICIAL Florin Bratu a fost prezentat la naţionala României de tineret: „Este o provocare imensă pentru mine!” Are doi ani să demonstreze ce poate

Echipa națională

Comentarii

Florin Bratu (41 de ani) a fost prezentat, oficial, la naţionala României de tineret.

Azi a avut loc conferinţa de presă în care a fost prezentat, în mod oficial, noul selecţioner al României: Florin Bratu. 

La conferinţă a fost prezent Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice şi Florin Bratu.

Mihai Stoichiţă a început prezentare oficială cu următoarea frază: „Florin Bratu este noul selecţioner. Nu înseamnă că nu au fost şi alţi antrenori buni pe listă. La sfaturile şi dialogurile pe care le-am avut la nivel de conducere am ajuns la Bratu. La Dinamo a avut rezultate foarte bune şi a primat acest lucru. Baftă multă Florin!”

 „Eu sunt sigur că am făcut o alegere foarte bine. Florin are timp 2 ani de zile să îşi definitizeze ideile”

Întrebat de ce acum alegerea, Stoichiţă a mărturisit: „Ne-am gândit foarte bine la ce urmează să se întâmple. În 1998 am trăit campionatul european de la Bucureşti şi a fost ceva mare. Deci ştiu ce urmează. Ştiu ce înseamnă pregătirea lui etc. A fost o emulaţie mare în jurul evenimentului.

Am considerat că trebuie să o gândim bine. Eu sunt sigur că am făcut o alegere foarte bună. Florin are timp 2 ani de zile să îşi definitizeze ideile. Doi ani de zile este o perioadă de definitivare a unei idei pentru obţinerea marei performanţe. Nu te stresează vreo miză. Este ceva doar ce îşi pune el, presiunea lui, orgoliu lui”.

 Am semnat pentru o perioadă de 2 ani şi va fi staff-ul cu care a lucrat şi Adi Mutu”

Pe urmă a preluat cuvânt, noul selecţioner de la naţionala României de tineret, Florin Bratu care a declarat: „Mă bucur. Este o provocare imensă pentru mine. Le mulţumesc pentru încredere şi susţinere.. sunt foarte important pentru un antrenor. La Federaţie este un mediu profesionist şi am, din nou, onoarea să lucrez cu ei. Vreau în 2 ani să contruiesc un grup. La echipa naţionala noi oferim meciuri foarte bune, ca şi calitate şi dinamică.

Vreau jucători care să vină cu drag. Putem să îi facem să înţeleagă că tricoul reprezentativei este foarte important. Am semnat pentru o perioadă de 2 ani şi voi lucra alături de staff-ul cu care a lucrat şi Adi Mutu. Vreau cel puţin să egalez performanţele trecute, ba mai mult, să îi întrec. Doi-patru-şase ochi sunt mai buni decât doi. De asta e bine că lucrăm mai mulţi împreună pentru naţională”.

Provocarea carierei pentru Bratu

Întrebat despre cea mai mare provocare din această nou aventură, Bratu a declarat: „Pot spune că schimbându-se generaţiile la nivel de U21, acum, este să formezi un grup. Trebuie să văd mai mulţi jucători şi după să avem continuitate. Atunci când vine vorba de echipă naţională e greu să refuzi. Am antrenat 6 ani şi a venit oportunitatea asta şi am îmbrăţişat-o. Nu se poate refuza naţionala”.

Florin Bratu are 14 selecţii în echipa naţională pentru care a marcat de două ori. În cariera de fotbalist a evoluat la cluburi precum Rapid Bucureşti, Galatasaray, Nantes, Dinamo Bucureşti, Valenciennes sau Litex Lovech. A cucerit 4 trofee: titlul în Liga 1, Cupa României, Supercupa României şi Supercupa Bulgariei.

Ca antrenor, a activat la Dinamo U19, alături de care a câştigat Liga Elitelor în 2017, la România U18, Dinamo Bucureşti, Aerostar Bacău, Turris Oltul şi Concordia Chiajna.

Ce urmează pentru România U21:

Viitoarea naţională U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România şi Georgia, în luna septembrie. Calificată deja la EURO 2023 din postura de ţară gazdă, România U21 va disputa primele două partide amicale, cu Anglia, pe 3 septembrie, şi cu Georgia, pe 7 septembrie. Ambele jocuri se vor disputa pe stadionul Arcul de Triumf.

La Federaţia Română de Fotbal e ca la FCSB: schimbările se fac prin telefon: ”Mihai Stoichiţă schimbă jucătorii în timpul meciului!”

 

Afla mai multe despre: echipa nationalaflorin bratumihai stoichita 

viewscnt
Articole similare