Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Operatiunea Zebra. Arabii cumpără Newcastle după doi ani de negocieri cu o sumă fabuloasă

Operatiunea Zebra. Arabii cumpără Newcastle după doi ani de negocieri cu o sumă fabuloasă

Premier League

Comentarii

Omul de afaceri Mike Ashley a anunţat încă de acum doi ani că are intenţii serioase de a vinde clubul Newcastle. Fanii au tot aşteptat plecarea sa şi venirea altui investitor, lucru care se va întâmpla în cele din urmă în această vară, anunţă presa engleză.

Pandemia de coronavirus nu a oprit negocierile între Mike Ashley şi un consorţiu din Arabia Saudită, iar vânzarea este iminentă. Jurnaliştii englezi au numit această tranzacţie „Operaţiunea Zebra”. Cele două părţi au fost aproape de a semna la începutul anului, dar Mike Ashley a crescut pretenţiile. Acum cele două tabere s-au pus de acord.

Potrivit celor de la The Daily Telegraph, Mike Ashley va vinde 80% din clubul Newcastle pentru 340 de milioane de lire sterline (380 de milioane de euro). Ceilalţi acţionari minoritari sunt Amanda Staveley, deţinătoarea PCP Capital, şi David şi Simon Reuben, care deţin hipodromul din Newcastle.

Premier League a fost înştiinţată de această schimbare de proprietar şi trebuie să-şi dea acordul pentru tranzacţie. E doar o formalitate, susţine presa engleză, însă oficialii Premier League verifică garanţiile financiare puse la dispoziţie de fondul din Arabia Saudită.

Afla mai multe despre: newcastle 

viewscnt
Articole similare