Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OPINIE | Cosmin Băleanu despre management-ul cluburilor din Liga 1: "În ce situaţie sunt azi cluburile?"

OPINIE | Cosmin Băleanu despre management-ul cluburilor din Liga 1: "În ce situaţie sunt azi cluburile?"

Premium

Comentarii

Campionatul de fotbal s-a întrerupt de doar două săptămâni. Încă din primele zile de după amânarea Ligii 1 au început să apară personaje care se văitau din cauza problemelor financiare.

Vorbesc acum din ce în ce mai accentuat, chiar ameninţător, despre tăieri de salarii, despre amânarea-reducerea primelor şi multe altele. Unii chiar au făcut-o. Gigi Becali a recunoscut că nu a plătit achiziţia lui Adrian Petre. Spune că nici nu va plăti. Pentru că este criză. Nu menţionază că tremenul de plată era 21 februarie!! Încă nu se treminase sezonul regulat, iar FCSB a mai jucat de atunci alte patru meciuri, deci, nicidecum criza nu este cauza. Este insă, pentru Becali şi mulţi alţii, un pretext. Şi o dovadă in acelaşi timp. Un pretext prin care să încerce să mai păcălească, să mai profite, să câştige cumva ceva. Obişnuinţa lor cu astfel de metode este astăzi de un cinism revoltător. Caută chiar sprijin la guvern. Când sunt atâtea domenii afectate până la limita falimentului, este de neimaginat cum cineva poate să incerce să profite. Ce mai dovedeşte această atitudine? În primul rând incapacitatea conducătorilor de produce, de a face bani din altceva decât din drepturile tv. Se complac. Sunt liniştiţi că televiziunile plătesc salariile jucătorilor.

Dacă nu ar fi vorba doar despre a profita cumva in astfel de situaţii de criză, ce motive ar avea conducătorii să se plângă? În ce situaţie sunt azi cluburile din Liga 1? Ce pierderi au? NIMIC, ZERO! Banii din drepturile tv sunt plătiţi înainte. Că aşa-i în fotbal. Ce pagubă au, din cauza crizei, să zicem Gaz Metan sau Chindia sau Voluntari? Ce gaură financiară au în această perioadă pentru că nu se joacă fotbal? NIMIC! Mai mult, atenţie, s-ar putea chiar să fie în... PROFIT! Cum aşa? Simplu. Nu mai organizează meciuri. Organizarea unui meci in Liga I costă aproximativ 10.000 de euro! Nu mai fac deplasări. Lesne de bănuit cam cât o costa pe Chindia să se deplaseze la Iaşi, de exemplu. Nu mai plătesc masa jucătorilor. Nu mai au cheltuieli legate de antrenamente, curent, gaze, apă, carburant, medicaţie etc. Doar nu se va plânge cineva că nu mai au banii din bilete! Poate doar Craiova să simtă ceva din cauza asta. Da, pierderi imense au cluburile mari din fotbalul occidental. Barcelona pierde 8-9 milioane de euro pentru fiecare meci pe care nu-l organizează în campionat. Şi are in buget aceste incasări. Care azi nu mai vin. Nu mai vând tricouri, fulare, cafele, beri, şi multe altele care reprezintă un procent important din buget. Şi, ce să vezi, tot de pe acolo vin donaţiile.

Articol scris de: Cosmin Băleanu

Afla mai multe despre: cosmin baleanuliga 1 

viewscnt
Articole similare