Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Opinie Radu Oprişan: «Sir Ando din Pipera»

Opinie Radu Oprişan: «Sir Ando din Pipera»

Editoriale

Comentarii

Pe Florentin Pandele nu l-aş fi bănuit că este un vizionar. Să fim bine înţeleşi, vorbim de Pandele, creatorul echipei FC Voluntari şi nu de primarul din Pipera ori de soţul primăriţei Bucureştiului.

De curând, Pandele ne-a arătat că "never say never": a inventat pentru prima dată în fotbalul românesc funcţia de manager general şi i-a dat-o unui om cu adevarat de fotbal. Lui Ioan Andone.

La Voluntari, Ando e cu adevarat manager în sensul european al termenului, cam cum era Sir Alex Ferguson la United. Iată că a trebuit să vină Pandele şi să lumineze lumea fotbalului nostru, să confirme ceea ce ştiam cu toţii: există o serie de personaje pentru care merită inventată funcţia: Ioan Andone, Victor Piţurcă, Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu, Cornel Dinu. Aţi observat? Mircea Rednic se autopropune din ce în ce mai clar pentru acest concept.

Sunt personalităţi imense, nume grele care nu pot lucra în clişeul obişnuit cu un preşedinte între ei şi patron. Cel mai bine s-a văzut în mandatul lui Ando la CFR, când personalitatea sa imensă l-a strivit pe Iuliu Mureşan în drumul dialogului direct cu Paszkany. Preşedintele a priceput repede şi a tras toate sforile ca să scape de Ando. A asistat din planul secundar la succesele antrenorului, iar Ando, demn, aşa cum a trăit mereu, a preferat să plece.



Ideea lui Florin Pandele s-a născut într-o seara de iunie. Ando se plimba prin curtea casei sale din Pipera şi media neplăcerile produse de micile inundaţii de la ploaie. Avea în mână un pahar de Malagousia, un vin aromat din zona Salonicului. Ţine paharul de picior, ca un cunoscător, să nu încălzească vinul. În acest timp, bunul său prieten Sorin Stilu supraveghează muşchiul de vită de pe grătar. Numele lui Pandele apare pe ecranul telefonului: convorbirea e scurta, cei doi cad repede de ascord. "Ajută-mă!" "Orice, numai antrenor să nu mă chemi!" "Vino manager general!" "Mâine sunt la tine", a promis Ando şi s-a pus pe treabă.

Ce va reuşi Ando la Voluntari rămâne să vedem, consemnăm doar că Florin Pandele a pus involuntar umărul la dezvoltarea fotbalului nostru.
 

Afla mai multe despre: andonepandelevoluntarioprisaopinie oprisan 

viewscnt
Articole similare