Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Oradea va avea o nouă sală polivalentă, de 5.000 de locuri

Oradea va avea o nouă sală polivalentă, de 5.000 de locuri

Sporturi

Comentarii

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, construirea unei săli de sport polivalente de 5000 de locuri în municipiul Oradea, a cărei investiţie se ridică la aproape 100 de milioene de lei, care să asigure condiţii optime pentru desfăşurarea de competiţii sportive naţionale şi internaţionale.

”Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi, valoarea totală a investiţiei este de 99,963 milioane lei. Finanţarea obiectivului de investiţii se asigură din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de la bugetul local al Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Oradea, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, noua sală polivalentă va fi construită în termen de 27 de luni şi va avea o capacitate de 5.000 de locuri, din care 3.600 în gradene fixe şi 1.400 în gradene retractabile. Sala va îndeplini criteriile federaţiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei) pentru organizarea campionatelor şi cupelor europene şi internaţionale până la nivel de sferturi de finală.

Astfel, Oradea va intra în circuitul oraşelor cu săli de sport omologate pentru competiţii continentale şi va putea găzdui astfel de competiţii.

”În iniţierea acestui demers s-a ţinut cont de numărul spaţiilor polivalente amenajate destinate practicării sporturilor la nivel naţional, care este insuficient în raport cu necesităţile reale ale societăţii. Proiectul include amenajarea întregului spaţiu din jurul sălii, astfel încât să se creeze o zonă pietonală atractivă care va participa activ şi permanent la viaţa socială a zonei, funcţionând ca un parc de cartier”, mai informează Guvernul.

Potrivit Executivului, actuala sală polivalentă din Oradea are o capacitate de 2.500 de locuri şi este insuficientă pentru organizarea competiţiilor majore, de multe ori cererea de bilete fiind mult mai mare decât capacitatea sălii.

”În România nu sunt suficiente complexe care să corespundă standardelor internaţionale privind pregătirea sportivilor şi organizarea de competiţii la un nivel adecvat de confort si siguranţă pentru publicul spectator”, se mai precizează în comunicatul Guvernului.

viewscnt
Articole similare