Experiențe împreună.
You are here:

Organizatorii japonezi au prezentat traseul ştafetei flăcării olimpice pentru ediţia de anul viitor de la Tokyo

Organizatorii japonezi au prezentat traseul ştafetei flăcării olimpice pentru ediţia de anul viitor de la Tokyo
Comentarii

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de vară ediţia 2020 de la Tokyo a prezentat sâmbătă traseul flăcării olimpice pe teritoriul Japoniei, precum şi echipamentul pe care îl vor purta cei 10.000 de alergători participanţi la această ştafetă, informează L'Equipe.

Organizatorii au precizat că flacăra va traversa cele 47 de prefecturi ale Japoniei, începând cu Hokkaido, în nordul ţării, şi până la insula Okinawa, din sudul arhipelagului nipon, oferind şansa unei mari părţi a populaţiei să asiste la acest eveniment.

Ştafeta flăcării olimpice se va întinde pe durata a 121 de zile şi va debuta pe 16 martie 2020, la J-Village din Fukushima, centrul naţional de antrenament al fotbalului japonez, dar şi un simbol al renaşterii, după seismul urmat de tsunami din 2011, tragedie în urma căreia şi-au pierdut viaţa peste 16.000 de persoane.

Flacăra va trece prin Okuma, unde se află o parte din complexul nuclear de la Fukushima, precum şi pe la castelul Kumamoto, deteriorat serios în urma cutremurelor produse în 2016.

De asemenea, în traseul ştafetei figurează şi Memorialul Păcii de la Hiroshima, precum şi muntele Fuji, punctul final reprezentându-l Stadionul Naţional din Tokyo, unde va avea loc ceremonia de deschidere a JO, pe 24 iulie 2020.

"Ştafeta va traversa regiuni ale Japoniei care lucrează din greu pentru a se reface după catastrofe naturale", a spus Miho Takeda cvintuplă medaliată olimpică la înot sincron şi membră a Comitetului de organizare.

viewscnt
Articole similare