Experiențe împreună.
You are here:

Panică la naţionala de handbal. Momente delicate pentru Cristina Neagu: "Mă simt groaznic. Mă doare tot corpul"

Panică la naţionala de handbal. Momente delicate pentru Cristina Neagu: "Mă simt groaznic. Mă doare tot corpul"

CM Handbal

Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a dezvăluit o discuţie avută cu interul stânga Cristina Neagu, după meciul cu Senegal.

Cea mai bună jucătoare a lumii a resimţit dureri foarte mari după cel de-al doilea meci de la Campionatul Mondial din Japonia, motiv pentru care a fost menajată în partida cu Kazahstan.

"De dimineaţă (n.r. - a doua zi după meciul cu Spania) am întrebat-o cum se simte şii nu pot reproduce ce faţă a făcut: <<Groaznic. Mă doare tot corpul. Nu mă simt bine>>".

Seara a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare din 2018 şi a fost fericită.

Mâine e nouă zi. România are nevoie de ea. Eu am nevoie de ea. E bine şi pentru handbal, pentru că joacă un handbal fantastic. Vedem mâine cum va fi", a declarat Tomas Ryde.

România s-a chinuit cu Kazahstan la CM din Japonia

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut, marţi, a doua victorie în grupa C a Campionatului Mondial, scor 22-20 (14-11), cu selecţionata Kazahstanului.

În primul meci al grupei C, tricolorele au cedat la scor în faţa Spaniei, 16-31 (9-16), iar în al doilea au învins Senegalul, scor 29-24 (15-12).

În continuare, programul echipei tricolore, antrenată de Tomas Ryde şi Costică Buceschi, este următorul: România – Muntenegru (4 decembrie, 8.00) şi România – Ungaria (6 decembrie, 12.00).

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

viewscnt
Articole similare