Experiențe împreună.
You are here:

Papa Francisc, prima reacţie după decesul lui Maradona. Diego era fanul Suveranului Pontif: "Dumnezeul fotbalului este argentinian, iar acum este şi Papa"

Papa Francisc, prima reacţie după decesul lui Maradona. Diego era fanul Suveranului Pontif: "Dumnezeul fotbalului este argentinian, iar acum este şi Papa"
Comentarii

Papa Francisc îşi aminteşte "cu afecţiune" şi se roagă pentru sufletul fostului fotbalist argentinian Diego Maradona, care a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 60 ani.

Suveranul pontif argentinian a fost informat în legătură cu moartea compatriotului său şi s-a gândit "cu afecţiune" la momentele în care s-au văzut în utlimii ani.

"Papa îl aminteşte în rugăciune, aşa cum a făcut în zilele anterioare, când a aflat despre starea sănătăţii sale", a informat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni

Papa Francisc, un cunoscut fan al fotbalului şi, în special, al echipei San Lorenzo de Almagro din ţara sa natală, s-a întâlnit în mai multe rânduri cu fostul fotbalist argentinian.

De altfel, declaraţia lui Maradona a rămas în istorie, când Jorge Mario Bergoglio a devenit primul Papă latino-american, în martie 2013. "Dumnezeul fotbalului este argentinian, iar acum este şi Papa" , a spus atunci Maradona.

Fostul fotbalist s-a definit întotdeauna drept un "fan al lui Francisco" şi a avut încredere în Papă chiar şi în cele mai dificile momente, cum a fost şi atunci când a trebuit să se întoarcă din Emiratele Arabe Unite în Argentina, în 2015, pentru a fi alături de tatăl său, Don Diego, aflat în stare critică şi care a decedat câteva zile mai târziu, la 87 de ani.

"Am încredere în Dumnezeu şi în Papă şi vă rog să vă rugaţi pentru bătrânul meu", a spus Maradona în momentul revenirii sale în Argentina, în urmă cu cinci ani.

viewscnt
Articole similare
Metode rapide de dezghetare a parbrizului intr-o dimineata geroasa. Ce poti face cand te grabesti...