Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Paul Anton, ”obligat” să rămână la Dinamo. Impresarul jucătorului a avut o reacţie dură: „Nu este o marfă!”

Paul Anton, ”obligat” să rămână la Dinamo. Impresarul jucătorului a avut o reacţie dură: „Nu este o marfă!”

Superliga

Comentarii

Veşti proaste pentru Paul Anton. Jucătorul a pierdut, pentru moment, procesul pe care l-a avut cu Dinamo, unde a cerut să fie declarat jucător liber de contract.

Camera pentru Soluţionarea Litigiilor a dat dreptate clubului Dinamo în speţa cu Paul Anton, astfel că jucător rămâne în Ştefan cel Mare, cel puţin până la următoarea înfăţisare. 

Jucătorul se aştepta la cu totul alt deznodământ. Impresarul lui Anton, Lucian Marinescu a vorbit despre cele întâmplate şi a avut o reacţie dură după decizia luată de Camera pentru Solunţionarea Litigiilor. 

"Motto: ’FRF are ca obiectiv promovarea fotbalului asociaţie cu respectarea principiilor etice şi protejarea integrităţii fenomenului fotbalistic, aceasta putându-se realiza doar dacă instituţia în sine reprezintă un model de conduită etică şi o reputaţie neştirbită.’ – Codul de conduita FRF

Secolul 21, Romania, Uniunea europeană. Democraţie de cumetrie

În anul 2016, din cauza soluţiilor aberante ale Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF, a fost nevoie de modificarea art. 75 al Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă pentru că jucătorii profesionişti de fotbal să nu mai poată fi ţinuţi captivi în contracte cu cluburile rău-platnice aflate în insolvenţă.

Se pare că în anul 2021 va fi nevoie de o nouă modificare, special pentru 3 membri CNSL. Aceiaşi 3 membri ca în 2016. Care nu înţeleg faptul că un jucător neplătit nu poate fi ţinut cu forţa în cadrul unui club. Oricâte artificii şi interpretări juridice ar emana dumnealor.

Paul Anton, jucător de echipă naţională, neplătit de 5 luni de zile de către Dinamo, este împiedicat să plece de la un club care nu e în stare să îi plătească salariul. Că aşa vor 3 avocaţi, membri ai CNSL. Nu contează cum, soluţii se găsesc. Schimbăm practica de până acum, inventăm, interpretăm lăutăreşte.

Jucătorul nu a cerut comisiilor să îi fie plătiţi banii restanţi. A înţeles că trebuie să facă cerere de înscriere la masa credală pentru asta. A cerut să fie declarat liber de contract pentru că nu a fost plătit. Ultimul salariu întreg primit a fost cel pentru luna februarie. Suficient pentru 7 goluri, 2 pase decisive, 35 de meciuri şi o contribuţie decisivă la evitarea retrogradării, nu?

Administraţia Burleanu se joacă incredibil cu viaţa şi sufletele fotbaliştilor. Spune regulamentul FIFA că jucătorii sunt liberi dacă au două luni neplătite ? Habar nu au străinii ăia cum se face treaba, noi scriem în regulamentul nostru că e nevoie de minim 60 de zile întârziere de la cel mai vechi salariu neplătit. Ţi l-au plătit ? Nu mai devii liber, ce dacă mai ai încă un salariu neplătit de peste 30 de zile. Lasă că nu mori. Doar te sacrifici "cu asupra de măsură".

În ciuda celor insinuate prin presă de cei din conducerea clubului, Paul Anton chiar este accidentat. Având dovadă scrisoarea medicală. Nu vorbe aruncate. Şi face zilnic recuperare, achitând contravaloarea serviciilor din propriul buzunar pentru că Dinamo nu plăteşte. Între timp, salariile neplătite către Paul Anton se înmulţesc. Iar datoriile clubului cresc. Până acum cu valoarea unui salariu lunar. Când se va termina litigiul probabil cu valoarea a încă vreo două salarii. Cineva o să răspundă pentru mărirea în mod artificial, contrar intereselor creditorilor, a pasivului debitorului insolvent cu salariile lui Paul Anton, cu cheltuielile făcute sau cu despăgubirile pentru un posibil contract ratat din cauza lucrului în echipă a celor care au interese contrare cu al lui.

Ca încheiere şi pentru a demonta minciunile strecurate abil de cei antrenaţi să facă asta, nimeni de la Dinamo nu a încercat în ultimele luni o negociere cu Paul Anton deşi interesele creditorilor ar fi impus asta. Se afirmă, în schimb, că Dinamo «îi caută echipă». Paul Anton nu e o marfă. Va deveni liber de contract şi va pleca unde vrea el şi în ce condiţii vrea el. Oricât ar dura pentru a realiza asta. Pentru că are răbdare. Şi acum are şi furie pentru dispreţul cu care e tratat. »

Cu respect, Lucian Marinescu”, a transmis, într-un comunicat oficial, agentul jucătorului.

În cele 90 de partide jucate pentru Dinamo, fotbalistul a marcat 14 goluri şi a oferit 9 pase decisive. Recent, Universitatea Craiova s-a interesat de Anton. 

A fost anunţat programul etapei a şasea din Liga 1. Când se joacă FCSB-Sepsi Sf. Gheorghe

Afla mai multe despre: dinamopaul antonlucian marinescuddb 

viewscnt
Articole similare