Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pepe, cuvinte extrem de frumoase despre un fost antrenor din Liga 1: "Trebuie să dau mai departe ce m-a învăţat! E o legendă"

Pepe, cuvinte extrem de frumoase despre un fost antrenor din Liga 1: "Trebuie să dau mai departe ce m-a învăţat! E o legendă"
Comentarii

Pepe (38 de ani), fundaşul lui Porto, a vorbit într-un reortaj făcut de UEFA înainte de meciul retur dintre Porto şi Juventus, din optimile Ligii Campionilor, şi a rostit cuvinte foarte frumoase pentru Jorge Costa (49 de ani). Costa este o legendă a lui Porto şi fost antrenor în Liga 1, la CFR Cluj şi Gaz Metan.

Pepe n-a uitat câte lucruri l-a învâţat Jorge Costa, "Animalul" care a făcut istorie cu Porto în cariera de jucător. În discuţia cu UEFA, Pepe a spus că e rândul său să dea mai departe ce l-a învăţat Costa şi să-i înţeve pe cei tineri ce înseamnă să îmbraci tricoul "Dragonilor".

"Când tânăr, la Porto era o foarte mare presiune. A fost o provocare să înlocuiesc un fundaş cum era Ricardo Carvalho. Jorge Costa m-a ajutat foarte mult. E o legendă a clubului, ca şi Vitor Baia. M-a făcut să înţeleg ce înseamnă să îmbraci tricoul lui Porto. Îi spuneau "Aminalul", dar era "Animalul" nostru! Trebuie să transmit mai departe ce m-a învăţat Costa, încerc să facă acelaşi lucru acum", a spus Pepe pentru cei de la UEFA.

Jorge Costa a crescut la Porto şi a jucat pentru "Dragoni" din 1988 până în 2006, făcând parte din echipa cu care Jose Mourinho a cucerit Liga Campionilor (2004) şi Europa League (2003). Pe lângă trofeele internaţionale, Costa a câştigat opt titluri de campion cu porto, cinci Cupe ale Portugaliei şi şapte Supercupe ale Portugaliei.



Ca antrenor, Jorge Costa a antrenat două echipe din fotbalul românesc, CFR Cluj (2011-2012) şi Gaz Metan (2020-2021).

Afla mai multe despre: pepejorge costaportogaz metancfr cluj 

viewscnt
Articole similare