Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pierderi incredibile pentru primele 5 campionate din Europa, dacă meciurile nu se vor relua. Multe cluburi ar putea avea mari probleme financiare

Pierderi incredibile pentru primele 5 campionate din Europa, dacă meciurile nu se vor relua. Multe cluburi ar putea avea mari probleme financiare

Campionate

Comentarii

Primele cinci campionate din Europa ar putea avea pierderi cumulate de aproximativ patru miliarde de euro, dacă nu se reiau campionatele, se arată într-un studiu făcut e KMPG. Multe cluburi s-ar putea confrunta astfel cu mari dificultăţi financiare.

Pandemia de coronavirus ar putea aduce pierderi uriaşe în fotbalul european, după ce meciurile au fost oprite. Numai în primele cinci ligi, pierderile ar fi de aproximativ de patru miliarde de euro, se arată într-un studiu făcut de firma de audit KMPG - una dintre cele mai mari din lume. În calcul au fost luate în considerare veniturile din biletele, marketing, publicitate şi, mai ales, cele din drepturile TV.

Cât pierd cluburile din marile campionate dacă meciurile nu se reiau

Conform studiului, pierderile totale vor fi de aproximativ 4 miliarde de euro, dacă sezonul va fi încheiat. Cea mai afectată va fi Premier League, cu pierderi estimate la 1,25 miliarde de euro. Din această sumă, 800 de milioane ar fi pierderi din drepturile TV.

"Televiziunile care au contracte colective cu ligile ar putea să ceară banii înapoi, în raport cu meciurile care ar urma să nu se mai dispute", scrie în raport. 

Pe locul doi în topul pierderilor ar fi La Liga, care ar numai din drepturile TV ar avea pierderi de aproximativ 600 de milioane de euro. Serie A ar fi pe locul 3, cu pierderi din drepturile TV de 450 de milioane de euro. Clasamentul este completat de Bundesliga (400 de milioane de euro) şi Ligue 1 (200 de milioane de euro).

Toate aceste pierderi se vor răsfrânge asupra cluburilor, care vor fi obligate să-şi schimbe politicile de salarii şi de transferuri. 

Conştienţă de pierderile masive, UEFA a încercat să ajute cluburile

Forul continentatl se confruntă, de asemenea, cu mari pierderi financiare după ce toate competiţiile europene au fost oprite, ca măsură pentru oprirea răspândirii cazurilor de coronavirus. Pentru a atenua din ele, UEFA a decis să amâne EURO 2020 pentru anul 2021. Astfel, competiţiile europene, dar şi cele interne se pot juca acum pe 30 iunie. 

Afla mai multe despre: pierderi 

viewscnt
Articole similare