Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Planul UEFA care revoluţionează fotbalul românesc, în contextul războiului din Ucraina. Mircea Lucescu: ”Da, propunerea este pe masă. Ceferin e dispus”

Planul UEFA care revoluţionează fotbalul românesc, în contextul războiului din Ucraina. Mircea Lucescu: ”Da, propunerea este pe masă. Ceferin e dispus”

Fotbal intern

Comentarii

Mircea Lucescu a trecut prin momente dificile în ultima perioadă, dar în momentul de faţă se află în România, în siguranţă.

Planul UEFA care revoluţionează fotbalul românesc, în contextul războiului din Ucraina. Mircea Lucescu: ”Da, este o propunere pe masă. Ceferin e dispus”

Revenit în ţara natală după ce Ucraina a fost invadată de forţele armate ale Rusiei, Mircea Lucescu a confirmat o informaţie de maxim interes pentru întreg fotbalul românesc.

În contextul dat, în care Ucraina trebuie să facă faţă războiului declanşat de Vladimir Putin, şeful statului rus, campionatul ucrainean a fost suspendat.

În toată această situaţia dramatică, autorităţile de la Kiev au decis să aplice Legea Marţială. Toate activităţile neesenţiale au fost astfel suspendate, inclusiv fotbalul.

Astfel, s-a vehiculat în cercurile înalte ale UEFA ideea conform căreia campionatul ucrainean s-ar muta România, Polonia şi Ungaria.

Mircea Lucescu a confirmat informaţia, precizând faptul că deja se negociază această propunere.

Totodată, Lucescu Sr. a adăugat că România şi Polonia sunt deja deschise respectivului plan al forului european.

”(n.r. Pentru ca fotbalul să continue, se vorbeşte şi despre ţările vecine care vor găzdui campionatul ucrainean. Ştiţi ceva despre asta?) Da, este o propunere pe masă. România e dispusă, Polonia şi Ungaria la fel, ştiu că Ceferin se gândeşte la asta, dacă vrei, nu va fi greu de organizat”, a declarat Mircea Lucescu, pentru Gazzetta dello Sport

De asemenea, antrenorul român a relatat şi ce a făcut când a ajuns în România după periplul din Ucraina.

”Am vorbit cu Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, am căutat să le facilităm ieşirea altor jucători străini, nu doar celor de la Dinamo. În special sud-americanilor, pe care i-am adus aici şi apoi au plecat. Le-am urmărit călătoria cu fiecare pas, cu Junior Moraes, care s-a comportat ca liderul grupului. Vreau să îi mulţumesc pentru tăria arătată. 

Le mulţumesc şi lui Ceferin şi preşedinţilor federaţiilor din Ucraina, Republica Moldova şi România. Am fost obligat moral să fiu alături de băieţi, dar ei nu au fost. Acum trebuie să ne uităm înainte. 

Dacă războiul continuă, sper ca UEFA să le ofere jucătorilor şansa de a pleca liberi sau cel puţin să meargă împrumut pentru a încheia sezonul. Vorbim despre băieţi tineri cu familii, trebuie să continue să joace pentru că fotbalul este meseria lor”, a completat antrenorul celor de la Dinamo Kiev.

Afla mai multe despre: mircea lucescuucraina 

viewscnt
Articole similare