Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

The Times: Vitali şi Vladimir Kliciko, pe "lista neagră" a lui Vladimir Putin. Campionii Ucrainei, în pericol

The Times: Vitali şi Vladimir Kliciko, pe "lista neagră" a lui Vladimir Putin. Campionii Ucrainei, în pericol

Diverse

Comentarii

Peste 400 de mercenari din grupul paramilitar rus Wagner, apropiat Kremlinului, au fost trimişi, în urmă cu cinci săptămâni, în Ucraina să-l asasineze pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, dezvăluie cotidianul britanic The Times. Pe această listă sunt şi cei doi sportivi uriaşi Vitali şi Vladimir Kliciko.

Vitali şi Vladimir Kliciko, pe "lista neagră" a lui Vladimir Putin, dezvăluie The Times

Foştii campioni mondiali la box şi importanţi vectori de imagine, Vitali şi Vladimir Kliciko, se află pe "lista neagră" a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, după asaltul asupra Ucrainei. 

Pentru a slăbi opoziţia, liderul de la Kremlin doreşte să îngenuncheze Kievul şi să elimine 23 de personsalităţi ale Ucrainei. În aceste zile, Vitali Kliciko, primarul Kievului, şi Vladimir, care s-a alăturat armatei, sunt de nedespărţit. Ei au avut mai multe apariţii publice în care au condamnat acţiunile Rusiei, fiind fotografiaţi înarmaţi. 

Cei doi îşi folosesc popularitatea pentru a-şi mobiliza conaţionalii şi, în aceeaşi măsură, pentru a obţine ajutor în conflictul armat. 

”Sunt Vladimir Klitschko şi mă adresez lumii întregi pentru a opri acest război pe care Rusia l-a început. Doar astăzi, civili au fost împuşcaţi de rachete, cu operaţiuni speciale, cetăţenii au fost omorâţi şi se întâmplă în inima Europei. 

Nu este timp de aşteptat pentru că va duce la o catastrofă umanitară. Trebuie să acţionaţi acum, pentru a opri agresiunea rusă cu orice aveţi. Acum! Într-o oră sau mâine va fi prea târziu. Vă rog, treceţi acum la acţiune, nu aşteptaţi! Acţionaţi acum! Opriţi acest război!”, a fost mesajul lui Vladimir Klitschko, fost campion mondial la categoria grea, în urmă cu câteva zile. 

Peste 400 de mercenari din grupul paramilitar rus Wagner, trimişi la Kiev de cinci săptămâni să-l asasineze pe Zelenski

Cei peste 400 de mercenari - veniţi din Africa - se află la Kev, unde bombardamentele s-au reluat luni, cu misiunea de a-l asasina pe şeful statului ucrainean.

Ei fac parte din acest grup paramilitar rus apropiat Kremlinului, finanţat de oligarhul rus Evgheni Prigojin.

BBC estima în 2021 la 10.000 numărul mercenarilor care au luptat sub flamura Wagner în ultimii şapte ani.

Uniunea Europeană (UE) a condamnat în 2021 acţiunile grupului Wagner, pe care l-a acuzat de ”alimentarea violenţei, jefuirea resurselor naturale şi intmidarea civililor, toate încălcări ale dreptului internţaional”.

Guvernul Ucraiei a fost informat cu privire la prezenţa mercenarilor din Wagner printr-o notă a serviciilor secrete ucrainene.

Acesta a fost motivul instituirii unei interdicţii de circulaţie timp de 36 de ore, scrie ziarul britanic.

Interdicţia de circulaţie a fost ridicată luni, la ora locală 8.00 (şi ora României).

Afla mai multe despre: vitali şi vladimir klicikoucrainarusia ucrainarazboi ucrainavladimir putin 

viewscnt
Articole similare