Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Povestea necunoscută a transferului istoric al lui David Beckham la Real Madrid. Englezul trebuia să semneze cu Barcelona! Cum a picat totul

Povestea necunoscută a transferului istoric al lui David Beckham la Real Madrid. Englezul trebuia să semneze cu Barcelona! Cum a picat totulgalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Transferul istoric al lui David Beckham de la Manchester United la Real Madrid are şi necunoscute. Englezul a fost la un pas să semneze cu marea rivală, FC Barcelona în aceeaşi vară. A refuzat totul şi a mers lângă Zidane, Figo, Ronaldo şi Raul.

David Bechkam a aterizat la Real Madrid pe 3 iulie 2003, în urma unei tranzacţii de 25 de milioane de euro cu Manchester United. Fotbalistul îşi pierduse din importanţă la clubul englez, iar ziarele vorbeau despre o relaţie proastă între super starul britanic şi Sir Alex Ferguson.

Atunci a intrat pe fir Florentino Perez, decis să reaşeze toate stelele de pe cer în tricoul blanco al Realului din Madrid. Transferul lui Beckham de la Manchester United la Real Madrid are o istorie ascunsă, una care nu a fost niciodată, sau poate prea rar, dezvăluită până acum. Ce s-a întâmplat?

Totul despre transferul istoric al lui David Beckham la Real Madrid

David Bechkam s-a înţeles personal Florentino Pérez să semneze cu Real Madrid. Asta, cu câteva luni înainte de deschiderea pieţei, deoarece era conştient că nu va continua la Old Trafford.

David era sigur că deţine cheile destinului său şi că nimeni nu va decide pentru el. Laporta, preşedintele Barcelonei, negociase însă cu Manchester United şi avea un acord prealabil pentru a efectua operaţiunea. Totul peste capul fotbalistului! David Beckham a vrut însă să plece la Real Madrid. Şi şi-a anunţat clubul că va pleca, doar dacă va semna cu gruparea blanco. Englezul a fost însărcinat de club să-i comunice managerului Ferguson decizia sa, pentru că Sir Alex a continuat să negocieze cu FC Barcelona. Discuţiile dintre Sir Alex Ferguos şi FC Barcelona ar fi fost însă inutile, in cazul în care Manchester United dorea să încaseze ceva bani pentru super starul său, care peste un an, ar fi putut pleca gratis acolo unde dorea el. 

Managerul Sir Alex Ferguson, cel care era responsabil absolut tot la United şi-a reconsiderat poziţia la dorinţa jucătorului şi a semnat ceea ce urma să fie un transfer bun pentru Florentino Pérez şi Real Madrid. Între timp, FC Barcelona şi preşedintele său, Joan Laporta, aşteptau răspunsul oficial pentru a executa transferul, dar, Bechkam a stopat totul, a rupt înţelegerea dintre clubului şi a preferat să meargă Real Madrid, în ciuda acordului semnat între Manchester United şi FC Barcelona.

Motivele sunt evidente, pentru că super starul englez şi-a dorit să joace la acea vree alături de Zidane, Ronaldo Nazario, Figo, Raúl şi Roberto Carlos. Real Madrid a obţinut transferul. Florentino Perez a parafat în mai puţin de o oră înţelegerea şi a plătit 25 de milioane în cinci rate, plus un bonus de 10 milioane în funcţie de titlurile obţinute. Prima plată a fost de 6,8 milioane de euro. Beckham a ajuns la Real Madrid şi, până în ziua de astăzi, se spune că englezul a adus neoficial în conturile madrilenilor peste 125 de milioane de euro din publicitate şi marketing. În contextul în care transferul său a costat-o pe Real Madrid de 5-6 ori mai puţini bani. A fost o mutare magistrală din punct de vedere al marketingului reuşită de Florentino Perez.

Pe teren însă, lucrurile nu au stat la fel de bine, pentru că Beckham nu şi-a îndeplinit visul de a cucerit UEFA Champions League cu Real Madrid. A luat în schimb un titlu în sezonul 2006-2007 şi o Supercupă a Spaniei. A bifat 155 de meciuri la Real Madrid şi a marcat 20 de goluri, fiind unul dintre cei mai buni jucători blanco în perioada 2003-2007. A plecat apoi la LA Galaxy şi a adus madrilenilor din nou un profit considerabil. Cu excepţia lui Cristiano Ronaldo, niciun alt fotbalist nu a adus atât de mulţi bani Realului raportat la investiţia iniţială în el.

Afla mai multe despre: david beckhamreal madridbarcelonatransfer 

viewscnt
Articole similare