Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Poveştile fostului portar de la CFR Cluj, care s-a lăsat de fotbal la 26 de ani cu trei titluri de campion în palmares: "Eşti ca o femeie de serviciu în fotbal. Un sclav!"

Poveştile fostului portar de la CFR Cluj, care s-a lăsat de fotbal la 26 de ani cu trei titluri de campion în palmares: "Eşti ca o femeie de serviciu în fotbal. Un sclav!"

CFR Cluj

Comentarii

Adrian Rus (27 de ani), fostul portar de la CFR Cluj, s-a lăsat de fotbal în urmă cu un an, la 26 de ani, şi abia după 12 luni a vorbit despre motivele din spatele deciziei.

Fostul goalkeeper a povestit că, de multe ori, s-a simţit singur la CFR Cluj şi deşi era anunţat titular, făcând parte din echipa primilor 11 la antrenamente, cu o oră înainte de meci era scos din poartă. Adrian Rus a dezvăluit că, dintre apropiaţii săi, niciunul nu consideră că a luat o decizie bună atunci când a agăţat ghetele în cui.

„Aşa am simţit eu atunci, am vrut să renunţ la fotbal. Iniţial n-am vrut să renunţ definitiv. Am vrut doar să plec de la CFR pentru că nu mai eram mulţumit de statutul de rezervă, iar uneori eram în afara lotului. Eu am tot ce-mi trebuie, am o familie frumoasă, îmi doream foarte mult să joc. Am progresat până la un anumit nivel, dar dacă nu jucam era foarte greu să mai progresez. Pentru postul de portar chiar sunt tânăr.

Un portar cu experienţă e la 31-32 de ani. După ce am plecat de la CFR au fost foarte puţine echipe care s-au interesat de mine pentru că toată lumea a crezut că am renunţat definitiv. Apoi au apărut toate ofertele într-o săptămână, dar nu s-au concretizat. După aceea n-am mai vrut eu pentru că m-am obişnuit acasă cu familia. Sunt mult mai liniştit, când eram la CFR eram foarte, foarte stresat, nimic nu-mi convenea. Mi-a fost greu! Şi acum îmi e foarte dor de fotbal. Încă văd mulţi prieteni care joacă, dar sunt fericit că sunt bine.

Cred că nimeni de lângă mine nu mi-a zis că e o decizie bună de a renunţa. De la soţia mea până la fratele meu, familia mea, toţi prietenii nu m-au încurajat să renunţ. Eu am muncit foarte mult ca să ajung la CFR. Eu n-am ajuns acolo prin relaţii. Eu prima dată am ajuns la echipa a doua a celor de la CFR de la Universitatea Cluj. După care am fost luat în cantonament de Dan Petrescu şi mi s-a spus că se va lua o hotărâre în privinţa mea dacă voi fi luat la prima echipă. După primul antrenament de la Braşov domnul Petrescu mi-a spus că e mulţumit de mine şi mi-a zis că o să mă ia şi în cantonamentul din Slovenia. De atunci am rămas la prima echipă”
, a dezvăluit Rus, pentru prosport.ro.

Adrian Rus: "Eşti ca o femeie de serviciu în fotbal! Un sclav!"

Campion al României cu CFR Cluj, cu un singur meci jucat la echipa mare, Adrian Rus a tras o concluzie extrem de dură când a venit vorba despre lumea fotbalului. Fostul portar consideră că nu s-a făcut de râs cât a apărat la CFR Cluj. „Eşti ca o femeie de serviciu în fotbal. În fotbal eşti un sclav. Cât eşti bun şi aduci performanţe, eşti cel mai bun. Toată lumea te laudă. Dar când ai o perioadă mai slabă nu mai dă nimeni doi bani pe tine. Şi asta nu e doar în România. Am avut multe momente în care m-am simţit singur la CFR. Când era Dan Petrescu era un colectiv incredibil, erau 2-3 care scârţâiau şi evitau unii jucători, dar în rest toată lumea era tratată frumos. De-aia am şi câştigat atâtea trofee. Am vrut de multe ori să renunţ pentru că eu îmi doream să joc. E adevărat că de multe ori nu meritam să joc, mai ales că era un portar fabulos în faţa mea. Dan Petrescu a optat pentru portari cu experienţă. Munceam cot la cot cu ei. Am devenit şi mai supărat când am jucat singurul meu meci la CFR.

Eu cred că nu m-am făcut de râs. Toate şuturile pe poartă le-am apărat. Eram cu doi oameni în minus şi am intrat când era lovitură de pedeapsă pentru Astra Giurgiu. Aveam 25 de ani atunci, dacă te uiţi pe statistici ultimul portar sub 30 de ani care a apărat la CFR Cluj a fost acum 12 ani. Nimeni n-a venit să mă felicite, în afară de colegi. Nimeni din conducere n-a venit. Era foarte greu să intru eu în poartă la 3-2 şi să dau două goluri şi să apăr şi penalty.

Mi s-a spus că după acel meci voi fi eu titular, dar nu s-a întâmplat asta. Cineva din staff mi-a spus, nu vreau să dau nume, fiindcă eu am avut o relaţie bună şi cu staff-ul lui Dan Petrescu şi cu cel al lui Edi Iordănescu. Cred că meritam mai multe şanse, eu n-am greşit niciodată cu absolut nimic. Şi în meciurile amicale am apărat. Şi la Liga 1 eram anunţat titular, iar cu o oră înainte de meci nu mai eram titular. Ultimul meci era la Botoşani. Noi aveam antrenament oficial şi dimineaţa când am fost titular, dar când era meciul nu mai eram. După care, în minutul 20, antrenorul vine şi îmi spune pe un ton răstit că trebuia să te bag pe tine. E ciudat fotbalul!”
.

Afla mai multe despre: adrian ruscfr clujliga 1portar 

viewscnt
Articole similare