Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PREMIUM | CM 2018. Adidas Telstar 18, mingea de care se tem toţi portarii: ”E făcută doar pentru spectacol”! Totul despre balonul oficial de la Campionatul Mondial

PREMIUM | CM 2018. Adidas Telstar 18, mingea de care se tem toţi portarii: ”E făcută doar pentru spectacol”! Totul despre balonul oficial de la Campionatul Mondialgalerie foto

Premium

Comentarii

I-au zis ”Telstar 18” şi este mingea oficială pe care Adidas o livrează la Campionatul Mondial din Rusia. Pentru prima dată, după foarte mult timp, balonul oficial de la un turneu final nu a mai fost făcut cu dedicaţie pentru atacanţi, ci mai mult pentru a-i ajuta pe portari. Asta zic oamenii care au realizat-o, dar goalkeeperii nu sunt de aceeaşi părere: ”E făcută să se ducă direct în plasă”, ne-a spus Florin Tene, fost portar la Dinamo, Rapid şi Steaua.

După 48 de ani, Telstar a prins din nou viaţă. Cum de ce? Prima Telstar realizată de Adidas a venit pe lume în 1970, atunci când a fost mingea oficială de la Mondialul din Mexic. S-au făcut doar 20 de baloane pentru turneul final din '70, în timp ce alte 600.000 de replici s-au vândut, mai apoi, în toată lumea.

Realizată în alb şi negru, special pentru o vizibilitate mai bună pe transmisia TV, mingea a primit denumirea după un satelit. Telstar, primul satelit activ de comunicare al lumii, a ajuns, astfel, in 1970 şi în zona fotbalului. Acum, după 48 de ani, Adidas a redesenat mingea special pentru Campionatul Mondial din 2018.

MARICA VS. TENE

Ca să ne convingem mai bine de ce poate noua minge Telstar, i-am ”convocat” la o sesiune de antrenament pe Ciprian Marica, fostul capitan al echipei naţionale, şi pe Florin Tene, om care a apărat buturile lui Dinamo, Rapid sau Steaua.

E o minge făcută împotriva portarilor. Un şut mai periculos, dacă îl prinzi, n-o poţi face altfel decât în doi timpi. E o minge pentru spectacol, vârfurile şi oamenii de gol o să o îndrăgească”, ne-a spus Tene.

DE LA 32 DE PETICE, LA DOAR 6

La prima sa variantă, Telstar era realizată din 32 de petice. Tehnologia a avansat atât de mult încât acum, în 2018, balonul este ”împachetat” în doar şase petice realizate dintr-un material de ultimă generaţie, care oferă o aderenţă specială atât pe iarbă cât şi pe alte suprafeţe de joc.

Singurul lucru la care Adidas nu a umblat a fost în zona de culori. Telstar din '70 era cu alb şi negru, aceleaşi culori fiind păstrate şi pentru versiunea din 2018.

O POŢI CONECTA LA TELEFON

Telstar 18 are implementat un cip NFC, ceea ce permite utilizatorului, cu ajutorul unui cod unic, să primească informaţii despre minge chiar pe telefonul său mobil. Cum a fost lovită, cu ce viteză, de câte ori s-a învârtit balonul în aer şi multe alte statistici pot fi urmărite, cu uşurinţă, de pe smartphone.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: adidas telstarminge adidas telstarminge cm 2018campionatul mondial,  

viewscnt
Articole similare