Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PREMIUM | ”Mi-am vândut tot. Urma să plec din ţară”. Se pregătea să intre în faliment, acum joacă în Premier League. 365 de zile cât o viaţă

PREMIUM | ”Mi-am vândut tot. Urma să plec din ţară”. Se pregătea să intre în faliment, acum joacă în Premier League. 365 de zile cât o viaţăgalerie foto

Premium

Comentarii

Cât de multe lucruri se pot întâmpla în 365 de zile? Se poate întâmpla... o viaţă. Pare surprinzător, dar linia dintre faliment şi reuşită e, uneori, mai subţire decât linia porţii. Povestea lui Neil Etheridge, portarul lui Cardiff, ar putea sta lejer la baza unui film. Unui film foarte bun.

Mi-am vândut ambele maşini, iar apoi mi-am vândut casa. Stabilisem tot, eram pregătit de falimentul meu în Anglia. Vorbisem deja să revin în Filipine şi să rămân acolo definitiv”. Sunt cuvintele lui Etheridge. Anul poveştii e 2014, atunci când, la 24 de ani, Fulham decide să-l pună pe liber. A stat şase sezoane sub contract cu ei, dar n-a jucat nici măcar o partidă. Veşnic împrumutat.

Timp de jumătate de an nu-şi găseşte nimic de muncă. Absolut nimic. Mai dă probe de joc, le ratează. Se gândeşte că e finalul pentru el ca fotbalist, dar nu ştie încotro s-o apuce. E născut la Enfield, Londra, orăşel cu 14.000 de locuitori, dar e atras de Filipine, naţională pentru care şi evoluează.

Am primit un telefon. Mi-au zis doar atât: <<Te luăm noi, dar vei sta doar pe bancă>>. Am acceptat, trebuia să mănânc ceva”. Oferta vine de la Oldham. Oamenii ăia efectiv i-au întins o mână de ajutor. Între timp, el doarme pe canapeaua unui prieten, casa e vândută deja. Merge împrumut la Charlton, iar în 2015 semnează definitiv. Meciuri? Patru într-un singur sezon. Îi vin din nou gândurile negre, dar Neil mai încearcă.

În 2015, după ce rupe contractul cu Charlton, bate palma cu Walsall. Va fi a doua cea mai bună decizie din viaţa lui. Două sezoane, 81 de meciuri, o formă foarte bună. Oamenii vor să-i prelungească înţelegerea, dar, în 2017, primeşte oferta de la Cardiff. O acceptă. Asta este, cu adevărat, cea mai bună decizie din viaţa lui. De departe.

365 DE ZILE CÂT O VIAŢĂ

Suporterii lui Cardiff au aşteptări mari. Îi ştiu istoricul şi îl văd ca pe un transfer ”nebun”, ceva de mântuială, făcut pe grabă de manager. Dar Neil Warnock are şi stofă, are şi ochi. Îi citeşte calităţile lui Etheridge, iar englezul care joacă pentru Filipine nu-l dezamăgeşte.

19 meciuri fără gol primit, intervenţii salvatoare şi o siguranţă fantastică pentru defensivă. Cardiff încasează 39 de goluri în 46 de partide şi termină pe locul secund în Championship. Cea mai bună defensivă, la ”braţ” cu Wolves. Echipa promovează în Premier League, iar omul care se pregătea să-şi vândă până şi mănuşile va avea nevoie de ele pentru întâlnirile cu Salah, Aguero, Kane, Aubameyang sau Lukaku.

Ca bonus, pentru un an perfect, Etheridge e ”mare” şi în poarta naţionalei, iar băieţii din Filipine se califică pentru prima dată la Cupa Asiei.

Un text de Alberto Boţoghină

 Galerie foto

Afla mai multe despre: etheridgecardiffpremiumeuro center,  

viewscnt
Articole similare