Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

PREMIUM | Tineri şi puternici. Top 10 cei mai buni boxeri profesionişti sub 25 de ani

PREMIUM | Tineri şi puternici. Top 10 cei mai buni boxeri profesionişti sub 25 de anigalerie foto

Premium

Comentarii

Boxul profesionist nu a dus niciodată lipsă de tineri talentaţi. Generaţie după generaţie, cei dornici de afirmare şi-au clădit un palmares care să le permită să-i provoace pe cei mai experimentaţi. „Nebunia tinereţii” este o expresie larg uzitată, însă în box ea este dublată şi de mult talent şi muncă în cazul unor sportivi precum David Benavidez, Daniel Dubois sau Devin Haney.

Ei sunt doar câţiva dintre cei 10 pugilişti pe care i-am ales în această prezentare a celor mai buni boxeri profesionişti care nu au împlinit încă 25 de ani.

1. David Benavidez (22-0, 19 KO), 23 de ani

Benavides are o viteză extraordinară pentru categoria super-mijlocie şi una dintre cele mai puternice lovituri dintre cei care au dominat această categorie în ultimii ani. După cum a arătat şi în meciul cu Ronald Gavril, cel supranumit „El Bandera Roja” are încă o capacitate excelentă de perfecţionare tehnică. Benavides a fost deposedat de titlul WBC din cauza unui test pozitiv cu cocaină pozitiv, în 2018, dar s-a întors parcă mai puternic în septembrie anul trecut, cu un succes în faţa lui Anthony Dirrell, ceea ce i-a adus titlul mondial WBC.

2. Devin Haney (24-0, 15 KO), 21 de ani

Haney are deja o experienţă remarcabilă la profesionişti în ciuda vârstei fragede. El arată impresionant în ring, cu o capacitate extraordinară de a găsi breşe în defensiva adversarilor săi şi cu combinaţii deseori eficiente. Haney s-a remarcat în toamna lui 2019, când l-a învins pe Zaur Abdullaev într-o luptă pentru titlul WBC ale categoriei uşoare, iar apoi, în calitate de deţinător al titlului l-a răpus şi pe Alfredo Santiago pe puncte.

3. Teofimo Lopez (15-0, 12 KO), 22 de ani

Lopez s-a făcut repede cunoscut în lumea boxului profesionist datorită loviturilor rapide. Apărarea lui este încă un punct vulnerabil, iar asta îl face să încaseze destul de mult, dar sportivul cu rădăcini honduriene are atacuri ce nu pot fi ignorate. Cu forţa sa, l-a doborât pe campionul IBF de la categoria uşoară, Richard Commy, după o rundă şi jumătate, în decembrie 2019, iar acum boxerul din Brooklyn se va duela cu Vasyl Lomachenko, într-un test spectaculos.

4. Shakur Stevenson (13-0, 7 KO), 22 de ani

Inspirat de cariera lui Andre Ward, Shakur Stevenson are calităţi de campion. Viteza şi defensiva sa l-au determinat pe promotorul Bob Arum să-l compare cu Floyd Mayweather. Stevenson a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2016 şi a reuşit să devină campion mondial la profesionişti într-un an şi jumătate de carieră, ceea ce este spectaculos. L-a învins în acest timp şi pe românul Viorel Simion, iar în octombrie, a arătat excelent în meciul cu Joet Gonzalez. A obţinut o victorie convingătoare după douăsprezece runde, care i-a adus totodată centura de campion WBO, categoria pană.

5. Vergil Ortiz Jr. (15-0, 15 KO), 21 de ani

Ortiz a măturat pe toată lumea până acum la categoria super-uşoară, iar la 21 de ani este deja un star al boxului. Defensiva însă mai are loc de îmbunătăţiri, dar cu siguranţă Ortiz Jr  va crea probleme mari. Vergil are un stil agresiv, iar anul trecut a fost desemnat de revista Ring Magazine cel mai promiţător pugilist al anului. Asta după ce i-a învins printre alţii pe foştii campioni mondiali Mauricio Herrera şi Antonio Orozco, cunoscuţi pentru rezistenţa lor.

6. Ryan Garcia (20-0, 17 KO), 21 de ani

Garcia a fost un amator excelent, cu un palmares fantastic de 215-15, inclusiv 2-2 în confruntarea cu Devin Haney. Viteza şi reflexele sale l-au făcut cunoscut pe cel supranumit „KingRy”, însă apărarea este un capitol la care cu siguranţă mai poate lucra.  Garcia este deja incredibil de popular în Statele Unite şi Mexic,  iar aspectul fizic şi talentul în box i-au adus 5,4 milioane de adepţi pe Instagram. Este promovat de Golden Boy Promotions, iar în acest an a câştigat titlul mondial la categoria uşoară WBC Silver.

7. Daniel Dubois (14-0, 13 KO), 22 de ani

Dubois este considerat un greu cu o lovitură foarte puternică, dar nu atât de rapid. A renunţat la planurile sale de a lua o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a intrat cu victorii răsunătoare la profesionişti. El are dimensiunea şi puterea necesară pentru a deveni unul dintre liderii categoriei sale şi are încă timp pentru a-şi îmbunătăţi stilul de luptă. Britanicul este supranumit „Triple D” şi este pregătit pentru mari meciuri.

8. Jaime Munguia (35-0, 28 KO), 23 de ani

Este mexican şi încă de la vârsta de 16 ani a trecut la profesionişti, astfel că acum are 35 de meciuri şi nici un eşec. Mai mult, la vârsta sa şi-a apărat deja de şase ori titlul mondial la categoria super-mijlocie, versiunea WBO. Ultimul succes de acest fel a fost la începutul anului, când l-a învins Gary O'Sullivan, un irlandez de 35 de ani, care nu avea decât trei eşecuri în palmares.

9. Mario Barrios (25-0, 16 KO), 24 de ani

Cel supranumit „El Azteca” a ieşit la rampă de foarte tânăr în gale organizate în Statele Unite, iar apogeul a fost atins anul trecut, când a devenit campion mondial la categoria super-uşoară, versiunea WBA. L-a învins pe Batyr Akhmedov, cel mai puternic adversar din cariera lui Barrios. Dar Mario a fost mai puternic, în timpul luptei l-a trimis de două ori pe Akhmedov la podea şi în cele din urmă a fost declarat câştigător.

10. Kosei Tanaka (15-0, 9 KO), 24 de ani

Tanaka este un talent aparte, iar drumul său la profesionişti pare că-i va aduce multe succese. Supranumit „Monstrul din Chukyo”, niponul a câştigat primul său titlu mondial încă din cea de-a cincea luptă, ceea ce este un record pentru boxerii japonezi. Mai mult, a reuşit să egaleze performanţa lui Vasyl Lomachenko, şi anume să devină campion mondial la trei categorii diferite. Acum, Tanaka este deţinătorul centurii WBO, categoria muscă, apărată deja de trei ori cu succes.

Articol scris de: Pompiliu Nicolae Constantin

 Galerie foto

Afla mai multe despre: boxpremium 

viewscnt
Articole similare