Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele Braziliei critică alegerea lui Ancelotti pentru a conduce echipa naţională

Preşedintele Braziliei critică alegerea lui Ancelotti pentru a conduce echipa naţională
Comentarii

Preşedintele brazilian Lula a pus sub semnul întrebării decizia Federaţiei de Fotbal din Brazilia de a-l numi pe italianul Carlo Ancelotti în funcţia de selecţioner al Seleção începând din 2024, informează AFP.

Numirea lui Carlo Ancelotti, criticată de preşedintele Braziliei

 
În cazul în care planurile Federaţiei braziliene de fotbal se vor concretiza, Carlo Ancelotti va fi antrenorul Seleção începând cu Copa America 2024. Însă decizia de angajare a unui antrenor străin nu a bucurat pe toată lumea în Brazilia. Într-un interviu acordat joi seară postului local de televiziune SBT, preşedintele Lula şi-a exprimat îndoiala cu privire la înţelepciunea acestei alegeri.
 
„Îl apreciez pe Ancelotti, dar nu a fost niciodată selecţionerul Italiei. De ce nu rezolvă el problema Italiei, care nu a participat la ultima Cupă Mondială?”, a întrebat preşedintele.
„De fapt, în ciuda unei cariere mai mult decât strălucitoare în Europa, Carlo Ancelotti nu a condus niciodată o echipă naţională. Este foarte uşor să conduci o echipă în Europa cu unsprezece jucători de naţională. Ceea ce este dificil este să vii aici şi să antrenezi Corinthians (în pragul retrogradării din D1 braziliană). Aş vrea să văd dacă Ancelotti s-ar descurca bine la Corinthians", a adăugat preşedintele de stânga.
 

Carlo Ancelotti a semnat! Va deveni selecţionerul Braziliei

Italianul Carlo Ancelotti, actualul antrenor al echipei Real Madrid, va prelua funcţia de selecţioner al Braziliei în vara anului 2024, după expirarea contractului său cu clubul spaniol, a anunţat marţi preşedintele Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF).
 
Carlo Ancelotti urmează să conducă naţionala "Canarinha" la viitoarea ediţie a competiţiei Copa America, care va avea loc în Statele Unite, în perioada 20 iunie - 14 iulie 2024. Până la sosirea tehnicianului italian, selecţionata Braziliei va fi condusă de Fernando Diniz, antrenorul formaţiei Fluminense, care a semnat un contract pe un an cu CBF.
 
 

Afla mai multe despre: carlo ancelottinaţionala brazilieiselecţioner 

viewscnt
Articole similare