Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele FIA a fost exonerat de acuzaţiile de ingerinţă în cursele de Formula 1

Preşedintele FIA a fost exonerat de acuzaţiile de ingerinţă în cursele de Formula 1

Formula 1

Comentarii

Preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a fost exonerat de acuzaţia de ingerinţă în cursele de Formula 1 de anul trecut, din Arabia Saudită şi Las Vegas, a anunţat miercuri forul de conducere al sportului, după ce a investigat plângerile denunţătorilor, relatează Reuters.

Mohammed Ben Sulayem s-a confruntat cu acuzaţii că a încercat să împiedice aprobarea circuitului înainte de Las Vegas Grand Prix şi că ar fi intervenit în rezultatul cursei saudite de la Jeddah.

FIA a precizat într-un comunicat că departamentul său de conformitate, sprijinit de consilieri externi, a investigat amănunţit aceste afirmaţii.

Ancheta independentă a durat 30 de zile şi a inclus interviuri cu 11 martori.

"După ce a analizat rezultatele cercetărilor, Comisia de Etică a stabilit în unanimitate că nu există nicio dovadă care să susţină acuzaţiile de interferenţă de orice fel care să-l implice pe preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem", a precizat FIA. "Acuzaţiile împotriva preşedintelui FIA au fost nefondate şi au fost prezentate dovezi solide, dincolo de orice îndoială rezonabilă, pentru a susţine determinarea Comitetului de Etică al FIA".

Ben Sulayem a fost acuzat că a intervenit într-o decizie a comisarilor, ceea ce a dus la anularea unei penalizări şi la repunerea lui Fernando Alonso de la Aston Martin pe locul trei la Jeddah.

Preşedintele FIA ar fi vrut, de asemenea, să blocheze acordarea unei licenţe pentru cursa inaugurală nocturnă de la Las Vegas. În cele din urmă, certificarea a fost finalizată şi aprobată în timp util.

Afla mai multe despre: presedintele fiafiamohamed bin sulayemformula 1 

viewscnt
Articole similare