Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a confirmat: "Dinamo şi-a plătit datoriile şi a scăpat de depunctare"

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a confirmat: "Dinamo şi-a plătit datoriile şi a scăpat de depunctare"

Fotbal

Comentarii

Dinamo Bucureşti a găsit resursele financiar pentru a scăpa de datoria de 170.000 de euro pe care era obligată să o plătească până la finalul lunii noiembrie pentru a nu fi depunctată.

Informaţia a fost confirmată şi de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, fiind informat din partea grupului de Monitorizare Financiară a forului pe care îl conduce. Astfel, Dinamo a găsit 170.000 de euro pentru a-şi plăti datoriile faţă de foştii antrenori şi jucători şi a scăpat de depunctarea din Liga 1. Şase puncte ar fi pierdut "câinii", dacă nu ar fi achitat datoria.

Se pare că salvarea a venit din partea deţinătorilor de drepturi TV, după cum anunţa Prosport. Aceştia au virat întreaga sumă către Liga Profesionistă de Fotbal, apoi a fost direcţionată către clubul Dinamo, cu destinaţia finală Administraţia de Monitorizare Financiară a FRF. Astfel, Dinamo a primit în avans o parte din banii ce i s-ar cuveni la finalul anului competiţional şi a salvat sezonul.

"(Audit financiar asupra viitorilor patroni de cluburiAu fost foarte multe discuţii la nivelul Federaţiei, pe acest subiect. Avem un model din Anglia, acolo unde Liga are acest control. Legislaţia din România nu permite nici LPF, nici FRF, astfel de control. Orice club din ţară se comportă ca oricare societate. Singurul control pe care îl putem avea noi, este cel de licenţiere şi cel de monitorizare financiară. Din ce mi-au spus cei din urmă, Dinamo şi-a plătit toate datoriile, astfel încât să nu ajungă în situaţia de a fi depunctată. Prin urmare, s-au găsit resurse financiare. Gândiţi-vă în ce situaţie ar fi fost FRF, dacă ar fi avut acest cadru legislativ în care am fi putut spune dacă spaniolii au bani sau nu să cumpere clubul de fotbal. Aceşti spanioli păreau un miracol pentru fotbalul din România. Noi ne-am fi documentat, cu pârghiile avute la dispoziţie şi ne-am fi opus. Care ar fi fost reacţia tuturor? ", a declarat Răzvan Burleanu, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare