Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme pentru arbitrii care vor conduce derby-ul CFR Cluj - FCSB? ”Îmi este milă de el. La astfel de meciuri îţi vine să renunţi şi la barem”

Probleme pentru arbitrii care vor conduce derby-ul CFR Cluj - FCSB? ”Îmi este milă de el. La astfel de meciuri îţi vine să renunţi şi la barem”

Superliga

Comentarii

Cristi Balaj atrage atenţia că am putea asista la multe probleme de arbitraj, în prima etapă de după pandemie, deoarece arbitrii n-au beneficiat de condiţii speciale de pregătire. În plus, acum trebuie să aplice câteva regulie impuse de pandemia de coronavirus.

Protocolul pentru reluarea Ligii 1 a impus condiţii de pregătire pentru jucători, nu însă şi pentru arbitri. Aceştia n-au avut parte de pregătire specializată şi ar putea avea probleme la reluarea campionatului. Cristi Balaj este de părere că arbitrii ar fi trebuit să beneficieze de aceleaşi condiţii ca şi jucătorii şi crede că vor apărea probleme la meciurile oficiale.

În plus, reluarea Ligii 1 a fost condiţionată de un set de reguli pe care jucătorii, antrenorii şi arbitrii trebuie să le aplice, din motive de siguranţă. De exemplu, jucătorii nu mai au voie să scuipe în timpul unui meci. Fostul mare arbitru internaţional este de părere că şi aici ar putea apărea probleme:

”Arbitrii trebuie să se pregătească şi să beneficieze de condiţii ca şi jucătorii de fotbal. Dacă jucătorii de fotbal şi antrenorii lor primesc salariu pentru că se prezintă la muncă şi se antrenează zi de zi, acelaşi lucru trebuie să fie valabil şi la arbitri. De la FRF nu mă aştept nimic versus arbitri. Noroc că mai există persoane care înţeleg fenomenul, care vor să aplice ceea ce există pe plan internaţional şi la noi, au fost pregătiţi, din ce am înţeles, teoretic.

O primă etapă cu un derby CFR - FCSB şi îmi este milă de arbitrul care va oficia la centru, pentru că în asemenea jocuri eşti în stare să îţi dai baremul de arbitraj numai să nu greşeşti. Nu te interesează ceea ce ai putea câştiga din punct de vedere financiar şi mă refer la baremul de arbitraj. Eşti în stare să renunţi la acel barem doar din dorinţa de a nu greşi, acesta este lucrul cel mai important. Sper ca jucătorii să fie educaţi şi pregătiţi de către staff-ul din anturajul lor la un nivel la care să nu pună în situaţii dificile arbitrii, care uneori sunt obligaţi să respecte întocmai regulamentul”,
a declarat Cristi Balaj pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristi balaj 

viewscnt
Articole similare