Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme uriaşe la un club din Superligă. Primarul oraşului, acuzaţii dure: ”A furat sigla. Pot să-i fac plângere penală”

Probleme uriaşe la un club din Superligă. Primarul oraşului, acuzaţii dure: ”A furat sigla. Pot să-i fac plângere penală”

Superliga

Comentarii

Poli Iaşi, formaţie ce a promovat în sezonul actual în Superliga României, are probleme cu sigla, iar acest subiect a fost dezbătut pe larg de conducătorii municipalităţii ieşene.

În ziua de miercuri, 29 noiembrie, a avut loc o şedinţă maraton a Consiliului Local Iaşi, iar pe ordinea de zi, pe lângă multe alte proiecte importante pentru oraş, a avut loc şi o dezbatere legată de sigla şi palmaresul clubului de fotbal Politehnica Iaşi.

Acest subiect a început cu consilierul local Bogdan Crucianu, secretar al Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul Consiliului Local Iaşi, care a propus formarea unei comisii care să poată negocia preluarea de către municipalitate a siglei şi palmaresului Politehnicii Iaşi, de la lichidatorul EuroBusiness.

”Am anunţat recent că voi veni în plenul Consiliului Local cu propunerea de a forma o comisie ce va avea un rol deosebit de important pentru echipa fanion a municipiului Iaşi, Politehnica Iaşi. 

În momentul de faţă există o divizare în rândul suporterilor echipei prin prisma faptului că nu se mai foloseşte identitatea vizuală agreată de toată lumea şi totodată palmaresul Politehnicii a fost pierdut după ce echipa a intrat în faliment şi acum se află la un executor. 

Propun ca toate partidele din cadrul Consiliului Local să desemneze un reprezentant şi să mergem să negociem cu cel care pretinde că deţine palmaresul şi sigla, în aşa fel încât municipiul Iaşi să le achiziţioneze. Şi atunci când vom avea acest lucru să-l redăm echipei, iar suporterii să fie alături de echipa de fotbal”, a început consilierul local Bogdan Crucianu.

Dar propunerea venită a fost respinsă de către municipalitate. Atât primarul Mihai Chirica, cât şi viceprimarul Daniel Juravle au precizat că Primăria Iaşi nu poate plăti o sumă atât de mare, de aproximativ 150.000 de euro, pentru o siglă. Suma iniţială, în vară, era de 250.000 de euro.

”Am luat şi noi în considerare tot felul de variante pentru a rezolva această situaţie. În acest moment eu vă spun sincer că mi se pare absurd ca lichidatorul să ceară 150.000 de euro pentru siglă, în condiţiile în care noi oricum plătim 2.000 de lei la lichidator lunar pentru că sigla este închiriată şi este a noastră printr-un contract semnat în septembrie. 

Se poate vedea peste tot la stadion, dar o putem folosi abia anul viitor, în acest sezon nu mai putem schimba stema, pentru că am început cu cea nouă. Abia de la anul vom putea face acest lucru, dacă cei de la club vor hotărî că aşa este bine. 

Din ce ştiu, există un interes din partea domnului preşedinte Cornel Şfaiţer să cumpere sigla şi să o doneze clubului Politehnica Iaşi, dar preţul este foarte mare. Şi mie mi se pare extrem de mult. La Petrolul sau Oţelul sigla a costat 15.000 de euro, aici este 150.000! 

Nu ştiu cine a făcut calculele acestea şi cum au ajuns la suma asta exorbitantă, dar este de-a dreptul neserioasă. Dacă noi facem azi o comisie, s-ar putea să nu mai putem face nicio negociere cu lichidatorul. Aşa, poate mai avem o negociere cu dumnealor”, a declarat viceprimarul Daniel Juravle.

”Este sigla oraşului. Corect şi moral ar fi să o dea cu un euro oraşului în care respiră”

Apoi, a luat cuvântul şi edilul din Iaşi, Mihai Chirica. Acesta a mers chiar mai departe şi a propus că ar trebui făcută o plângere penală lichidatorului EuroBusiness pentru înşelăciune.

”Sigla este un element care ţine în primul rând de identitatea oricărei instituţii, dar nu este neapărat un scop în sine. Cine o va cumpăra şi-o va lipi pe frontispiciul casei lui, dar o să conteze exact ca şi cum aş lipi eu timbre prin America cu ”Votaţi Chirica”.

Deci nu cred că asta ar conta în momentul de faţă. Este o oportunitate de a se îmbogăţi nemeritat. Consideră că face 300.000 de euro sau 150.000 de euro, dar corect şi moral ar fi să o dea cu un euro oraşului în care respiră.

Este o abordare subiectivă şi care nu are nimic de-a face cu realitatea. Speranţa mea este să ajungem la o valoare care să merite să scoţi un ban din buzunar şi să rezolvi o problemă care în momentul de faţă e tichie de mărgăritar în mintea celor care vor să se îmbogăţească de pe această chestiune.

Recomand tuturor celor care iubesc clubul să ia un abonament, pentru a putea susţine echipa. Ne va fi şi mai greu la anul, numai cheltuiala cu sigla ne mai lipseşte.

Nu dau deoparte acest interes legitim al oraşului nostru de a recupera moştenirea istorică a clubului, dar nici să ne lăsăm înşelaţi. Este o poveste crasă de înşelăciune. Ba chiar pot să-i fac plângere penală pentru că este sigla oraşului, iar el a furat sigla oraşului”, a adăugat şi primarul Mihai Chirica.

În clasamentul Superligii, Poli Iaşi ocupă locul 12, cu 19 puncte, după 17 etape disputate.

Afla mai multe despre: poli iasimihai chiricasuperligasigla poli iasi 

viewscnt
Articole similare