Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Profilul antrenorului dorit de U Craiova. El este omul vizat de olteni pentru a-l înlocui pe Devis Mangia

Profilul antrenorului dorit de U Craiova. El este omul vizat de olteni pentru a-l înlocui pe Devis Mangiagalerie foto
Comentarii

Devis Mangia a fost demis de Universitatea Craiova. Italianul a fost înlocuit temporar cu tehnicianul Corneliu Papură.

Mangia a părăsit-o pe Universitatea Craiova după un playoff în care formaţia sa a jucat foarte modest. Rămas fără starurile din sezonul trecut, tehnicianul italian a plecat din Bănie dupa 82 de meciuri, dintre care a câştigat 40 şi a pierdut doar 22.

În ultimele 5 meciuri e banca Universităţii, Devis Mangia a pierdut 3 partide şi a câştigat una singură, formaţia sa încasând 7 goluri, dintre care 4 de la Viitorul Constanţa.

Devis este deja istorie la Craiova, club care i-a mulţumit italianului pentru tot ceea ce a făcut în Oltenia: ”Îl salutăm pe Devis Mangia şi îi urăm succes mai departe. Devis a fost antrenorul Ştiinţei în ultimele două sezoane, reuşind să claseze echipa pe podium după 23 de ani de aşteptare şi să obţină Cupa României după 25 de ani. Devis Mangia rămâne prietenul nostru şi, aşa cum a declarat domnia sa, un susţinător al Ştiinţei pentru totdeauna", se arată în comunicatul de pe site-ul clubului.

Încep căutările: Papură va termina sezonul, dar Eugen Neagoe e principala ţintă a oltenilor

Corneliu Papură, fost mare jucător al Craiovei a primit şansa de a antrena echipa până la finalul sezonului. Sigur, o serie de rezultate pozitive legate îl poate ajuta să transforme statutul de interimar în cel de permanent. Este însă greu de crezut că Papură va mai continua şi din vară pe banca tehnică a oltenilor.

Adevărata ţintă a Craiovei pare să fie în acest moment Eugen Neagoe, actualul antrenor de la Sepsi Sf. Gheorghe. Vărul lui Victor Piţurcă şi fostul său secund, Neagoe a lăsat o impresie excelentă în acest sezon când a transformat gruparea covăsneană în revelaţia campionatului.

Cele trei mari avantaje ale lui Eugen Neagoe

Antrenorul în vârstă de 51 de ani are câteva atuuri importante în favoarea sa. Primul dintre ele ar fi faptul că este un oltean autentic. Sigur, pare ceva lipsit de importanţă, dar în inima Olteniei, acest detaliu se transformă într-un avantaj.

În altă ordine de idei, Eugen Neagoe, antrenorul care s-a născut în Comuna Orodel (Jud Dolj), Neagoe este şi un fost jucător al Universităţii între 1980 (perioada junioratului) şi 1991.

El a debutat în 1986 la prima echipă a Craiovei pentru care a marcat de 31 de ori în 123 de meciuri. În 1991 a trecut la FC U Craiova, înainte de a pleca în străinătate la Vasas, Ferencvaros, Alki Larnaca sau Omonia Nicosia. Şi ca antrenor, Neagoe a antrenat mult în Oltenia. În 2005 a preluat FC U Craiova, iar între 2006 şi 2008 a fost antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu. În 2009 a trecut la FC Drobeta Turnu Severin şi din nou la FC U Craiova.

Al treilea avantaj pe care Neagoe l-ar avea pentru a prelua gruparea fanion a Olteniei este fotbalul ofensiv pe care îl propune şi care place atât conducerii Craiovei, cât şi conducerii FCSB. Sepsi a fost capabilă în acest sezon să marcheze de patru ori în poarta FCSB-ului şi de trei ori cu Viitorul. Fotbalul băieţilor lui Neagoe este indiscutabil unul dintre cele mai spectaculoase din prima ligă în acest moment.

Profilul antrenorului dorit de Craiova

Ca antrenor, Neagoe preferă un clasic 4-2-3-1, un sistem de joc prin care Sepsi Sfântu Gheorghe a ”erupt” în acest sezon.

La Sepsi, Neagoe a mizat pe internaţionalii de tineret, Florin Ştefan şi Adrian Rus în alte poziţii decât cele în care s-au consacrat, dar care astfel folosiţi s-au pliat perfect pe sistemul de joc al echipei covăsnene. Ştefan este folosit ca aripă stânga, iar Rus ca mijlocaş central lângă Velev.

Vârful său trebuie să fie unul mobil şi destul de tehnic, dar l-ar putea folosi fără probleme pe Koljic în acel rol. La Sepsi, Nouvier şi Ştefan acoperă benzile, iar Gabriel şi Sato de cele mai multe ori îi susţin din spate. Mobilitatea e un element cheie în jocul formaţiei sale, care reuşeşte de multe ori un pressing foarte bun şi închide bine culoarele către propria poartă.

Slăbiciunile pe care le-a arătat Sepsi în playoff apar pe faza defensiva din lipsă de concentrare, dar şi în zona mediană, atunci când cei trei mijlocaşi nu reuşesc să facă la timp faza de apărare când se pierde mingea, rezultând astfel o tranziţie negativă.

La Eugen Neagoe, fundaşii centrali trebuie să fie masivi şi puternici, cu un joc aerian bun şi înainte de toate cu un plasament excelent. Viera şi Jovanovici  sunt şi foarte buni în duelurile 1 vs 1. El are nevoie de fundaşi laterali rapizi şi agili, cu o mare capacitate de efort şi cu o pregătire fizică foarte bună, pentru că de multe ori se transformă în primii iniţiatori ai atacului echipei sale. Cei 2 mijlocasi defensivi (Rus şi Velev de cele mai multe ori la Sepsi) sunt cei care protejeaza mijlocul terenului distrugand atacurile adverse, dar, de asemenea, acestia actioneaza ca si liant intre blocul defensiv si cel ofensiv al echipei.

În zona ofensivă tehnicianul doljean are nevoie de fotbalişti cu viziune bună, cu abilitatea de a citi rapid jocul, cu un control bun al mingii şi cu calitatea de a lua decizii în criză de timp şi spaţiu. Totodată ei trebuie să fie capabili să marcheze şi goluri, mai ales că sunt fotbaliştii care se întâlnesc în sistemul său de joc cel mai des cu mingea.

Că va ajunge sau nu pe banca oltenilor, Neagoe s-ar putea plia pe lotul deja existent, dar cu siguranţă va solicita întăriri, în special în compartimentul ofensiv, acolo unde câţtiva dintre actualii jucători ai Craiovei nu se adaptează atât de uşor filosofiei sale de joc.  

 Galerie foto

Afla mai multe despre: eugen neagoeu craiova 

viewscnt
Articole similare