Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Profilul selecţionerului de care are nevoie România: "Spontan, pedagog, strateg". Numele avansate în direct | EXCLUSIV

Profilul selecţionerului de care are nevoie România: "Spontan, pedagog, strateg". Numele avansate în direct | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Invitat la Telekom Sport, la Sport Report, Ionuţ Badea (46 de ani), fost secund al naţionalei României în ultimul mandat al lui Anghel Iordănescu, a făcut profilul viitorului selecţioner al naţionalei şi a avansat câteva nume care pot să vină pe banca tehnică a tricolori.

Profilul selecţionerului de care are nevoie România: "Spontan, pedagog, strateg". Numele avansate în direct

Mirel Rădoi a plecat de la echipa naţională după ratarea calificării la barajul pentru CM 2022, iar acum FRF caută un selecţioner care să-i ia locul. Ionuţ Badea, fost secund al lui Anghel Iordănescu în ultimul mandat al "Generalului" pe banca României, a făcut profilul ideal pentru viitorul selecţioner, care în opinia sa trebuie să aibă trei calităţi principale.

Ionuţ Badea consideră că viitorul selecţioner al României ar trebui să fie spontan, un bun pedagog şi un strateg desăvârşit. Cu argumente.

"În primul rând, trebuie să fie un antrenor care să fie spontan, să fie un foarte bun pedagog, pentru că transmiterea mesajului este foarte importantă într-un timp foarte scurt. Să fie un bun strateg, pentru că mai mult de trei, patru idei principale dintr-o multitudine care reies pentru fiecare partidă, nu poţi să antrenezi", a spus Ionuţ Badea, la Telekom Sport.

Badea a avansat apoi câteva nume şi a spus că Mirel Rădoi nu a fost instalat pe banca naţionalei României pentru experienţa sa, ci pentru că era singurul care-i cunoştea foarte bine pe jucătorii tineri din generaţia U21, cu care a făcut performanţă la EURO 2019 subd 21 de ani: "Moldovan, Isăilă, care au fost şi au experienţă în cadrul naţionalei. S-a discutat şi toată lumea a fost de acord cu numirea unuia dintre cei trei, Hagi, Petrescu, Olăroiu. Rădoi este o excepţie. E clar că nu pentru experienţă a fost ales. A fost ales pentru că a avut o înţelepciune pe care a arătat-o la U21", a mai spus Ionuţ Badea.

Afla mai multe despre: ionut badeaselectionerprofilromania 

viewscnt
Articole similare