Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Putin, luat din nou la ţintă de britanici. Boris Johnson: ”Mă umple de oroare când mă gândesc cum se va folosi Cupa Mondială”

Putin, luat din nou la ţintă de britanici. Boris Johnson: ”Mă umple de oroare când mă gândesc cum se va folosi Cupa Mondială”

Cupa Mondială

Comentarii

Boris Johnson, secretar de stat în Afaceri Externe, este în continuare foarte vehement faţă de Rusia şi Vladimir Putin. Britanicul face o comparaţie între rolul lui Hitler la Jocurile Olimpice din 1936 şi cel pe care-l va avea Putin la Cupa Mondială din 2018.

Tensiunile dintre Marea Britanie şi Rusia sunt în continuare la cote alarmant de crescute. Totul a pornit de la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia. Britanicii, în frunte cu Boris Johnson, l-au acuzat explicit pe Vladimir Putin că a pus la cale acest atentat. Secretarul de stat în Afaceri Externe a propus mai multe sancţiuni pentru Rusia, iar una dintre ele este boicotarea Cupei Mondiale 2018 de către toţi politicienii din Marea Britanie.

Acum, Boris Johnson lansează un nou atac şi spune că Vladimir Putin se va folosi de Cupa Mondială pentru a arăta măreţia Rusiei, în ciuda tuturor problemelor care există cu corupţia şi cu încălcarea drepturilor omului. Johnson spune că situaţia este foarte asemănătoare cu cea de la Jocurile Olimpice din 1936, care s-au disputat la Berlin. Atunci, ceremonia a fost deschisă de Adolf Hitler, care a ţinut prin acest eveniment să scoată în faţă strălucirea Germaniei Naziste.

”Putin va folosi Cupa Mondială aşa cum a folosit Hitler Jocurile Olimpice din 1936. Ideea că Putin foloseşte acest exerciţiu de PR pentru a da strălucire unui regim brutal şi corupt, de care el este responsabil, mă umple de oroare. Cred că o comparaţie cu ceea ce s-a întâmplat în 1936 este foarte corectă şi sincerăm, cred că este o perspectivă emetică atunci când ne gândim că Putin se va arăta glorios la acest eveniment sportiv. Ar fi incorect să-i interzicem naţionalei Angliei şi fanilor să participe la acest turneu, însă cu siguranţă există riscuri pentru care care în această vară vor merge în Rusia”, a declarat Boris Johnson, secretar de stat în Ministerul de Externe.



Conflictul diplomatic dintre Marea Britanie şi Rusia a fost declanşat de tentativa de asasinat asupra lui Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, în Salisbury. Skripal a fost spion rus, dar ulterior a colaborat cu serviciile secrete britanice, după ce ar fi primit 150.000 de lire sterline. Serghei Skripal a fost otrăvit cu o neurotoxină misterioasă dezvoltată în Rusia, pentru care nu există antidot. El şi fiica acestuia sunt în stare foarte gravă şi sunt ţinuţi în viaţă doar de aparate.

Afla mai multe despre: boris johnsonvladimir putinrusiacupa mondiala 

viewscnt
Articole similare