Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rangers şi Celtic în Ligue 1? Propunere nemaîntâlnită pentru Ianis Hagi&Co

Rangers şi Celtic în Ligue 1? Propunere nemaîntâlnită pentru Ianis Hagi&Co
Comentarii

Propunere nemaîntâlnită pentru Ianis Hagi&Co. Având în vedere schimbările din UEFA Champions League şi discuţiile despre European Superleague, un profesor universitar din Franţa a stârnit o discuţie interesantă.

Vizate au fost Celtic şi Rangers. Conform profesorului, Jean-Pascal Gayant, ar putea, atât Rangers, cât şi Celtic, să joace în Ligue 1.

Jean Pascal Gayant a mărturisit că o atfel de dicizie ar creşte competivitatea în ambele campionate.

„Formatul campionatului Scoţiei este un pic confuz. 12 echipe se întâlnesc de câte trei ori apoi se mai joacă cinci meciuri pentru a se găsi o soluţie pentru a corecta dezechilibrul structural. Titlul nu a mai fost câştigat de 36 de ani de o formaţie din afara Glasgow-ului.

A le face loc în Ligue 1 (n.r.- celor de la Rangers şi Celtic), mi se pare o oportunitate atât pentru fotbalul scoţian, cât şi pentru cel francez. Trebuie redus numărul echipelor la 16 sau 18, cu tot cu cele două cluburi din Scoţia, pentru a crea un mediu mai competitiv.

Cu aceeaşi reţetă financiară, împărţită între 16 sau 18 echipe, va creşte calitatea şi va exista timp şi pentru competiţiile europene", a declarat Jean-Pascal Gayant, pentru So Foot.

Oficialii fotbalului din Olanda şi cei din Belgia au luat deja în calcul înfiinţarea BeNe League, o competiţie în care cele mai bune formaţii din ambele ţări să evolueze într-o singură ligă care ar face concurenţă serioasă celor din Top 5: Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A şi Ligue 1.

Glasgow Rangers a câştigat primul său titlu după 2011. În acestă stagiune, Ianis Hagi a contribuit la câştigarea campionatului de către Rangers cu şase goluri şi nouă pase decisive.

  • 26 de meciuri a jucat Hagi în tricoul lui Rangers, în actualul sezon

 

 

 

Afla mai multe despre: ianis hagicelticrangers 

viewscnt
Articole similare