Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mircea Bornescu la fix 10 ani de la Rapid - Steaua 5-1: "Regret că nu a fost diferenţa mai mare". Cum îşi aduce aminte portarul meciul din Giuleşti

EXCLUSIV | Mircea Bornescu la fix 10 ani de la Rapid - Steaua 5-1: "Regret că nu a fost diferenţa mai mare". Cum îşi aduce aminte portarul meciul din Giuleştigalerie foto

Rapid

Comentarii

Rapid o învingea pe Steaua, scor 5-1, în urmă cu fix 10 ani, pe 18 aprilie 2010. Nu doar că gruparea roş-albastră suferea o înfrângere umilitoare în Giuleşti, dar cele trei puncte pierdute cu Rapid îndepărtau echipa lui Mihai Stoichiţă de titlul de campioană.

Mircea Bornescu, titularul din poarta Rapidului în acel meci, îşi aduce aminte de acea partidă cu zâmbetul pe buze, dar şi cu un mic regret - că diferenţa de pe tabelă nu a fost mai mare. Fostul goalkeeper a rememorat meciul, într-un interviu exclusiv pentru Telekom Sport. 

"Incredibil cum a trecut timpul. A fost un meci care va rămâne în istorie, atât prin prisma rezultatul, cât şi prin prisma atmosferei care a fost pe stadion", a spus Bornescu, care a afirmat că un mare merit pentru acea victorie i se datorează antrenorului de atunci, Ioan Andone: "Toată săptămâna Andone a lucrat la psihicul nostru, ne-a pregătit pentru acel meci, a fost ca o finală pentru noi, am fost foarte montaţi, foarte bine pregătiţi şi asta s-a văzut pe teren"

10 ani de la Rapid - Steaua 5-1: "Regret că nu a fost diferenţa mai mare"

Chiar dacă la Steaua de atunci evolua nume importante, care avea mai târziu să joace în afară, Rapid a defilat în Giuleşti. Atacantul Alexandru Ioniţă a deschis repede scorul, în minutul 7 şi chiar dacă grecul Kapetanos a egalat în minutul 15, din penalty, egalitatea a ţinut doar două minute. În minutul 17, Ioniţă reuşea "dubla", iar cinci minute mai târziu, Cesinha majora diferenţa. La pauză s-a intrat cu 4-1 pe tabelă, pentru că Marius Constantin a transformat o lovitură de pedeapsă. 

Ocaziile giuleştenilor au continuat şi în actul secund, dar au reuşit să mai înscrie o singură dată, prin Helder. 

"Credeam, simţeam că o să câştigăm, însă nu credeam că o să câştigăm la diferenţa asta de scor. A fost o diferenţă mare, dar putea fi şi mai mare şi a fost o diferenţă reală, bazată pe un joc foarte bun al nostru. Nu a fost o întâmplare, am ratat foarte multe ocazii. Regret un pic că nu a fost diferenţa mai mare, pentru că am avut multe ocazii, însă a fost un meci senzaţional din punctul meu de vedere", a mai spus Mircea Bornescu. 

RAPID: Bornescu - Săpunaru, M. Constantin, Ad. Iordache, Bozovic, - Matici, Lazăr - Grigorie, Spadacio, Cesinha - Ioniţă
Rezerve: Straton, Helder, Iencsi, Herea, Răduţă, I. Iordache, Gauracs
Antrenor: Ioan Andone

STEAUA: Tătăruşanu - Emeghara, Tudose, Jelev, P. Marin - Nicoliţă, Ov. Petre, Toja, Cr. Tănase - Kapetanos, B. Stancu
Rezerve: Zapata, Parpas, Golanski, Arman Karamian, Baciu, Pleşan, Surdu
Antrenor: Mihai Stoichiţă 

Afla mai multe despre: rapid - steaua 5-1mircea bornescu 

viewscnt
Articole similare