Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Guardiola, după ce a dus-o pe City în prima finală de Liga Campionilor din istoria clubului: "Suntem foarte fericiţi"

Reacţia lui Guardiola, după ce a dus-o pe City în prima finală de Liga Campionilor din istoria clubului: "Suntem foarte fericiţi"
Comentarii

Antrenorul Pep Guardiola a declarat, după calificarea echipei lui în ultimul act al Ligii Campionilor, că această finală reprezintă incununarea a patru ani de muncă la Manchester City.

"Am scos din competiţie o echipă care le-a eliminat pe Barcelona şi pe Bayern în rundele anterioare. Am suferit mult. Am jucat mai bine în a doua repriză şi este o victorie foarte mare pentru noi. Suporterii? A fost ciudat să joc un astfel de meci fără public. Este o realizare, dar fanii noştri ar fi trebuit să fie acolo. Clubul le aparţine oamenilor. Trebuie să fie foarte mândri. Am apreciat cu adevărat prezenţa lor în această seară, chiar dacă nu erau în tribune.

Am crezut în calificarea în finală timp de trei secunde împotriva lui Tottenham, în 2019, şi suntem foarte fericiţi acum. Am cerut ca grindina să fie curăţată la pauză. Fernandinho? Incredibil... Am schimbat puţin echipa pentru a susţine mai bine apărarea. A fost şi ziua lui. Ce cadou! A fost un căpitan extraordinar, a jucat foarte bine. Această finală validează munca din ultimii patru ani. A ajunge în finală este atât de greu.

Trebuie să fii calm, să ştii să suferi, sunt vremuri proaste. Este un sezon fantastic şi ne merităm locul în finală. Parizienii sunt foarte competitivi, nu renunţă şi sunt obişnuiţi să câştige. Am rămas calmi.

Este întotdeauna un risc, fundaşii lor au jucat foarte sus, a trebuit să ne adaptăm. Riyad Mahrez este un mare talent, este mereu prezent la meciurile mari. Este un jucător fantastic. Jucătorii sunt judecaţi după meciurile mari şi lui îi plac astea. Primul gol a fost magnific, o lovitură din dreapta. Al doilea a fost foarte frumos şi el. El a înscris trei din patru goluri în cele două meciuri, felicitări pentru el!", a declarat Pep Guardiola.

Manchester City s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Ligii Campionilor, după ce a învins-o, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), pe PSG, în meciul retur al semifinalelor. În tur, tot City s-a impus, cu 2-1. Parizienii, finalişti ai ediţiei precedente, au terminat şi manşa a doua în zece jucători, după eliminarea lui Di Maria, din minutul 69, pentru un gest nesportiv.

A marcat: Mahrez '11, '63.

Afla mai multe despre: guardiola 

viewscnt
Articole similare