Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia presei italiene după ce ”Squadra Azzurra” a ratat al doilea Campionat Mondial consecutiv: ”Dezastru. Nici în cele mai rele coşmaruri. Tragedia se repetă”

Reacţia presei italiene după ce ”Squadra Azzurra” a ratat al doilea Campionat Mondial consecutiv: ”Dezastru. Nici în cele mai rele coşmaruri. Tragedia se repetă”
Comentarii

Presa italiană şi cea internaţională au reacţionat după şocul mondial suferit de Italia în faţa Macedoniei de Nord.

Italia a pierdut cu Macedonia de Nord, scor 0-1, în semifinala barajului de calificare la Campionatul Mondial din Qatar.

Trajkovski, în minutul 90+2, a marcat golul care a produs doliu naţional în Italia.

Astfel, campioana în exerciţiu a Europei a ratat în mod dramatic prezenţa la turneul final mondial de la sfârşitul anului, la fel cum a făcut-o şi pentru Rusia 2018.

Este pentru prima oară în istoria ”Squadrei Azzurra” când aceasta nu va fi prezentă de două ori la rând la Cupa Mondială. 

Reacţia presei italiene după ce ”Squadra Azzurra” a ratat al doilea Mondial consecutiv

Tragedia suferită de naţionala Italiei a produs rumoare în presa din peninsulă, care a criticat dur ruşinea cvadruplei campioane mondiale.

”Mai batjocoritoare decât şutul lui Johansson deviat de De Rossi (n.r. la precedentul baraj pierdut, cel cu Suedia), mai de neînţeles decât înfrângerea cu Coreea de Nord. Nu, de data aceasta nu există nicio explicaţie.

Nu vom merge la Mondial, pentru a doua oară consecutiv. Şi nu vom merge acolo la opt luni de la triumful european. 

Cum poate fi explicată o înfrângere ca această seară? Între septembrie şi noiembrie, este adevărat, calificarea prin grupe ne scăpase din mâini cu performanţe din ce în ce mai slabe.

Dar nimeni nu şi-ar fi putut imagina că în această seară, împotriva numărului 67 din clasamentul FIFA, am putea avea un asemenea meci. Nici măcar în cele mai rele coşmaruri”, au scris italienii de la Tuttomercatoweb.

În continuare, presa din Italia a ripostat după şocul trăit de ”Squadra Azzurra” la Palermo.

”Dezastru Italia, batjocorită de Macedonia în minutul 92: suntem din nou în afara Campionatului Mondial!”Gazzetta dello Sport

”Dezastru Italia. Coşmar albastru: Mancini KO cu Macedonia şi afară de la Campionatului Mondial”Tuttosport

”Incredibil, încă un dezastru: Italia a ieşit din nou de la Campionatul Mondial” - Corriere dello Sport

Şi presa internaţională a reacţionat după ce Italia a ratat prezenţa la finala barajului pentru Cupa Mondială, acolo unde se vor întâlni Portugalia şi Macedonia de Nord pentru un bilet la turneul final din Qatar.

"Italia, afară de la Mondial în minutul 92"AS

"Tragedia se repetă. Macedonia de Nord lasă Italia fără Campionatul Mondial" - sport.es

Pentru prima dată în istoria ei, Italia a pierdut pe teren propriu un meci din calificările pentru Cupa Mondială. Până la eşecul suferit în faţa Macedoniei de Nord, ”Squadra Azzurra” înregistrase 48 de victorii şi 11 remize.

Afla mai multe despre: italiacupa mondiala 

viewscnt
Articole similare