Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Real Madrid a cumpărat un club de fotbal: ”Suntem gata de noi provocări”. În ce campionat va juca

Real Madrid a cumpărat un club de fotbal: ”Suntem gata de noi provocări”. În ce campionat va juca

Campionate

Comentarii

Real Madrid va avea o echipă feminină de fotbal, alăturându-se astfel rivalelor Barcelona şi Atletico Madrid în Primera Division Feminina.

Mutarea se realizează după ce clubul blanco a plătit 300.000 de euro pentru încheierea procedurilor de absorbţie ale Deportivo Tacon, club din prima ligă feminină din Spania, înfiinţat în anul 2014. Pe lângă Tacon, în Primera Feminina evoluează şi Madrid CFF, care joacă în echipamentul alb al Realului, în ciuda faptului că nu există vreo legătură între cele două cluburi din capitala iberică.

De altfel, Realul rămăsese una dintre puţinele echipe de top din fotbalul european masculin care nu făcuse pasul şi către competiţiile feminine. Într-un comunicat oficial, clubul de pe Santiago Bernabeu a confirmat noua achiziţie: „Real Madrid este gata de noi provocări şi va contribui la promovarea fotbalului feminin în societate”.

Tranziţia va fi completă odată cu finalul Primerei Division, pe 19 iulie. Pe lângă echipa din Primera Feminina, Real Madrid va înfiinţa şi formaţii de juniori, U-19, respectiv U-16.

În sezonul actual, încheiat prematur din cauza pandemiei de coronavirus, Deportivo Tacon a terminat pe poziţia a 10-a în prima ligă feminină, jucându-şi meciurile de pe teren propriu la baza sportivă a celor de la Real, Valdebebas.

Barcelona este noua campioană a Primerei Division Feminina, reuşind să-şi adjudece titlul după o pauză de cinci ani. În ceea ce priveşte fotbalul masculin, catalanii nu stau la fel de bine, fiind la doar pe locul secund, la un punct în spatele Realului, care are şi o partidă în minus.

Afla mai multe despre: real madrid 

viewscnt
Articole similare