Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Regulamentul interzice omisiunea. Ce riscă CFR Cluj şi Cristi Bălgrădean, după ce s-au înţeles pe ascuns, fără înştiinţarea FCSB-ului

Regulamentul interzice omisiunea. Ce riscă CFR Cluj şi Cristi Bălgrădean, după ce s-au înţeles pe ascuns, fără înştiinţarea FCSB-ului

FCSB

Comentarii

Nu mai este niciun secret, Cristian Bălgrădean a semnat cu CFR Cluj şi va evolua sub comanda lui Dan Petrescu din vară. Cu toate acestea, modalitatea prin care cele două părţi s-au înţeles nu este tocmai cea mai ortodoxă, iar regulamentele cât se poate de clare.

Chiar dacă Cristi Bălgrădean intra în ultimele şase luni de contract şi avea permisiunea de a negocia cu orice formaţie doreşte, acesta avea obligaţia de a-şi anunţa clubul de care aparţine că a ajuns la un acord cu o altă formaţie şi să aducă la cunoştinţa oficialilor săi numele acelei formaţii. De ce? Exact pentru a se evita ceea ce era pe cale să se întâmple. Cristi Bălgrădean se putea afla între buturile FCSB-ului la meciurile cu CFR Cluj, poate decisive pentru titlu sau, al doilea scenariu, proiectat chiar de "Pufi", ar fi anunţat că a semnat chiar înainte de meciul cu CFR, iar FCSB ar fi rămas fără portar. Pe scurt, sabotaj din interior.

Ce riscă CFR Cluj şi Cristi Bălgrădean, după ce s-au înţeles pe ascuns, fără înştiinţarea FCSB-ului

Cristi Bălgrădean nu a anunţat FCSB-ul că a ajuns la un acord cu altă formaţie, iar acea formaţie, în cazul de faţă CFR Cluj, a tăcut mâlc, exact precum fotbalistul. Regulamentele sunt clare: este interzisă o astfel de practică.

Iată ce scrie în Regulament, la "Statutul şi transferul jucătorilor de fotbal": 

n) omisiunea unui club de a informa, în scris, un alt club cu privire la încehierea unui contract cu un jucător amator sau cu un jucător profesionist aflat în perioada ultimelor şase luni de contract cu clubul respecitv; omisiunea unui club de a informa jucătorul, cu minim 30 de zile înaintea expirării contractului încheiat cu acesta, asupra faptului că nu mai doreşte încheierea unui nou contrac pentru perioada următoare.

o) omisiunea jucătorului de a informa clubul, în scris, cu privire la încheierea unui nou contract cu un alt club în perioada ultimelor şase luni de contract cu clubul la care este legitimat; contestarea cu rea-credinţă de către jucător a semnăturilor de pe documentele de plată.

În consecinţă:

Pentru abaterile prevăzute de art. 23, lit. n), s) şi t), clubul în cauză se sancţioenază cu penalitate sportivă: - Liga 1 - 1.500 de lei.

Pentru abaterea prevăzută de art. 23, lit o), jucătorii vor fi sancţionaţi cu penalitate - Liga 1 - 1.000 de lei.

Practic, CFR Cluj a riscat, asumată se pare, o amendă cumulată de 2.500 de lei. O nimica toată, dacă ţinem cont de sumele care se învârt în fotbal, chiar şi în cel românesc. 

 

Afla mai multe despre: balgradean 

viewscnt
Articole similare