Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Renaşte o fostă vicecampioană a României. Atacă promovarea în Liga 1 cu jucători trecuţi pe la Augsburg, Torino, Watford sau Ajax

Renaşte o fostă vicecampioană a României. Atacă promovarea în Liga 1 cu jucători trecuţi pe la Augsburg, Torino, Watford sau Ajax

Fotbal

Comentarii

În sezonul 2012/2013, Pandurii Târgiu Jiu reuşea să termine pe locul secund în Liga 1, în spatele celor de la FCSB, dar peste Petrolul, Astra, Vaslui sau Dinamo. La opt ani distanţă, clubul care a fost pe cale să se desfiinţeze renaşte din propria cenuşă.

La începutul lunii iulie, Curtea de Apel Craiova a respins, prin sentinţă definitivă, solicitarea de intrare în faliment a CS Pandurii Târgu Jiu, stabilită de Tribunalul Gorj în noiembrie 2019.

Al doilea, dar la fel de important proces pe care Pandurii l-a avut pe rol, a fost cel împotriva acţionarilor clubului. Oficialii clubului au acţionat în instanţă, printre alţii, Consiliul Local Târgu Jiu, ca membru asociat, pentru neplata cotizaţiilor aferente anilor 2014-2017. Tribunalul Gorj şi Curtea de Apel Craiova au obligat asociaţii să plătească clubului 3 milioane de euro, însă sentinţele au fost de fiecare dată contestate, anunţa, zilele trecute, liga2prosport.ro. De asemenea, oficialii clubului au reuşit să suspende şi o decizie a ANAF Gorj, care solicita clubului taxe de 2,5 milioane de euro.

Pe 15 iulie, cazul a ajuns pe masa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar din informaţiile oferite de către directorul de scouting al clubului, Jean-Willy Ngoma, în presa din Belgia, CS Pandurii Târgu Jiu a avut câştig de cauză.

"Proiectul merge bine şi tocmai ce am câştigat un proces în care am recuperat 5 milioane de euro (3 milioane de la asociaţi + 2,5 taxe suspendate). Cu această sumă, vom achita datoriile. Sperăm cu adevărat că ne putem bate la promovare. Ne-am întărit", a declarat Ngoma, pentru walfoot.be.

Cu cele 3 milioane de euro obţinute de la asociaţi, conducerea clubului va plăti toate datoriile, către foşti antrenori şi jucători, dar şi către fostul preşedinte al clubului, Marian Condescu, cel care solicită 1 milion de euro pentru munca prestată între 2003 şi 2014. După ce va efectua toate plăţile aferente, Pandurii va încerca să iasă din insolvenţă.

Pandemia de coronavirus, salvatoare pentru Pandurii Târgu Jiu

Pandurii Târgiu Jiu era ultima în clasamentul ligii secunde, cu doar 8 puncte în 23 de meciuri şi doar pandemia de coronavirus i-a salvat de la retrogradare. Tot răul spre bine pentru gorjeni, care au reuşit să redreseze "corabia" între timp, iar acum se gândesc la revenirea în Liga 1.

Din echipa care termina lamentabil sezonul de Liga a 2-a, au mai rămas doar jucătorii gorjeni şi juniorii: Alexandru Opriţa, Alexandru Krupenschi, Alexandru Cuţitoiu, Horaţiu Peia, Alber Corniciouiu, Andrei Şendroiu, Adrian Tănăsoiu, Cătălin Cotolan, Alexandru Vasilescu şi Leonard Gheorghe. În plus, s-au alăturat şi jucătorii care s-au pregătit cu Pandurii în iarnă, dar care nu au putut fi legitimaţi din cauza interdicţiei dictate de FRF: Cătălin Iovicin, Cristian Ştefan, Steven Goma, Emanuel Okeke şi Borislav Zlataric (19 ani). Ultimul dintre ei şi-a făcut junioratul la Augsburg.

Atacă promovarea cu jucători trecuţi pe la Augsburg, Torino, Watford sau Ajax Amsterdam

De asemenea, Pandurii are în probe mai mulţi jucători, printre ei foşti jucători la Torino sau Ajax. Cel mai important dintre jucători este Martin Remacle (23 de ani), fost jucător la Standard Liege şi Torino, cu prezenţe în naţionalele de juniori U17, U18 şi U19 ale Belgiei.

"Martin a trecut cu succes examenul medical. Suntem cu adevărat fericiţi de mentalitate lui şi cu siguranţă va aduce un plus echipei", a completat Ngoma, în presa din Belgia, lăsând de înţeles că Remacle va fi păstrat la Târgu Jiu.

De asemenea, un alt jucător interesant este Prince Buaben (32 de ani), crescut la academia celor de la Ajax Amsterdam, cu meciuri la Dundee United, Watford, Carlise, Patrick Thistle, Hearts, Falkirk, dar şi o prezenţă în naţionala de seniori a Ghanei.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare