Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Renaşterea unui colos | Speranţă, numele tău e Steven Gerrard!

Renaşterea unui colos | Speranţă, numele tău e Steven Gerrard!

Special

Comentarii

Duminică, Steven Gerrard a câştigat cel de-al patrulea său meci pe banca tehnică a lui Rangers. Fostul mare jucător englez a preluat cea mai titrată formaţie din Scoţia în vara acestui an şi este neînvins după primele şapte meciuri.

Aproape 50 de mii de fani cântă. Pe Ibrox Park există din nou speranţă şi ea poartă numele lui Steven Gerrard. Fanii ”The Gers” sunt atât de surprinşi de existenţa Binelui, încât izbucnesc abrut si dezordonat de fiecare dată când îi aud numele la staţia de amplificare a stadionului.

E firesc, pentru că au obosit în ulitmii ani să se documenteze cu mare convingere asupra palmaresului ”Răului”. Gerrard înseamnă ”Binele” şi fanii sunt atât de mândri de asta, încât au pus comparaţia pe versuri, în cântecele lor minunate. 

Aflat la prima experienţă ca antrenor, Gerrard s-a impus rapid pe Ibrox Park. Jucătorii îl ascultă cu supunere şi respect, iar înfocaţii fani ai lui Rangers l-au transformat rapid în idol. Prin charismă, pricepere şi pasiune, uriaşul Stevie G s-a căţărat rapid prin coridoarele sufletelor si ale minţilor suporterilor scoţieni şi a dat semnalul renaşterii.

După primele şapte meciuri pe banca noii sale echipe, Gerrard este neînvins şi foarte aproape de a trece de încă o ”dublă” în Europa, un teritoriu străin pentru Rangers în ultimii ani. În preliminariile Uefa Europa League, Rangers a trecut în primul tur preliminar de FC Shkupi cu 2-0 la general, apoi a eliminat-o pe NK Osijek cu 2-1 la general.

În turul trei, Rangers a câştigat meciul tur cu NK Maribor, scor 3-1 şi are prima şansă la calificarea în play-off.

Şi în campionat lucrurile merg bine pentru Stevie G. Rangers a trecut de St. Mirren duminică, scor 2-0, iar în prima etapă a condus până în minutul 90 în derby-ul cu Aberdeen, cu toate că formaţia sa a jucat 75 de minute în inferioritate numerică, iar gazdele au marcat la primul şut pe spaţiul porţii.

4 victorii şi 3 remize are Gerrard ca antrenor la Rangers, formaţia sa primind doar 3 goluri cu legenda lui Pool pe banca tehnică. 7 dintre jucătorii aduşi în această vară de Steven Gerrard au fost titulari în ultimul meci de campionat cu St. Mirren: ”Un antrenor care ştie ce vrea de la noi, care ne impune să fim mereu pozitivi, atât ca atitudine, cât şi ca joc!” explica după meci, Ovie Ejaria, fotbalistul de 20 de ani, împrumutat de Rangers de la Liverpool. ”Eu sunt norocos că am avut ocazia să mai lucrez cu el. Pentru mine e o şansă extraordinară să învăţ de la o legendă ca Gerrard!” a mai spus Ejaria, fotbalist pentru care Stevie a insistat să-l aducă pe Ibrox Park.

Alterneză sistemele de joc

Steven şi-a început aventura pe banca lui Rangers într-un sistem ceva mai defensiv, 4-1-4-1. Ştiind că urmează meciuri dificile, trei dintre ele eliminatorii şi, profitând de ultimele două achiziţii făcute de oficialii clubului, Gerrard a schimbat în următoarele jocuri sistemul într-un 4-3-3 ceva mai ofertant.

În ultimul meci de campionat, Gerrard a mizat pe un 4-3-3 ofensiv, cu Murphy şi Kent în rol de extreme şi cu Ejaria ceva mai sus, transformat deseori în număr 10. Intrarea lui Andy Halliday a fost una tactică şi i-a permis lui Gerrard să jongleze din nou cu sistemul de joc, mai ales ca McCrorle fusese eliminat la 2-0.

”A ştiut să păstreze rezultatul şi a făcut exact ce trebuia. Gerrard a arătat cât de bine a pregătit acest meci pentru orice situaţie şi a mutat mereu la timp” a scris presa scoţiană după prima victorie în campionat pentru antrenorul englez.

Misiune infernală. Stoparea supremaţiei lui Celtic pare imposibilă

Şi totuşi, Celtic a pierdut deja primul meci din campionat la Hearts, iar Rangers are deja un punct peste marea sa rivală în campionat. Misiunea lui Gerrard este însă demnă de un film cu Tom Cruise.

7 titluri consecutive a câştigat Celtic din 2011-2012 încoace. Doar 5 titluri mai are în plus Rangers la nivel general, detaliu care sperie serios frumoşii suporteri de pe Ibrox Park.

Titlul din ediţia cu numărul 122 din Scottish Championship trebuie să meargă pe Ibrox Park cred aceştia, dar majoritatea sunt convinşi că misiunea lui Gerrard e foarte dificilă. Rangers a revenit după exilul în anonimatul ligilor inferioare, dar formaţia lui Gerrard nu-şi permite să se apropie la nivel de investiţii şi salarii de marea sa rivală.

În ultimele două sezoane, Rangers a terminat pe trei, semn că formaţia de pe Ibrox e departe momentan chiar şi de Aberdeen, grupare care din 2013 nu iese din Top 3. Gerrard rămâne însă optimist: ”Nu am venit aici ca să termin pe doi!”

E firesc. E vorba de speranţă, care trebuie să fie acolo când trebuie şi în cine trebuie. Pentru oamenii care descoperă Binele, după ce au refuzat să se predea în faţa scepticismului şi a deznădejdii.

articol scris de Florin Codreanu

Afla mai multe despre: steven gerrardrangersantrenor 

viewscnt
Articole similare