Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reportaj spectaculos cu Gică Hagi în presa din Spania. De la Real Madrid la Brescia: „Tot ce am învăţat m-a ajutat să pun pe picioare Academia Viitorul”

Reportaj spectaculos cu Gică Hagi în presa din Spania. De la Real Madrid la Brescia: „Tot ce am învăţat m-a ajutat să pun pe picioare Academia Viitorul”
Comentarii

Gică Hagi (56 de ani) a acordat un super-interviu în presa din Spania, în celebrul cotidian as.com.

„Regele” a spus că nu regretă că a plecat de la Real Madrid şi spune că etapele petrecute la granzii din Spania l-au ajutat în cariera de antrenor şi în momentul în care a fondat Academia Hagi.

„Aşa a fost să fie. Când un club ca şi Real Madrid, cel mai bun club din lume, te iubeşte, nu trebuie să gândeşti de două ori. A fost o onoare pentru mine.. Când am semnat am ştiu că merg acolo să învăţ. Ştiam de unde vin, ştiam că va exista o competiţie mare în vestiar şi ştiam că viaţa mea se va schimba complet. Era clar că trebuia să fiu concentrat în fiecare zi 100%, capul meu trebuie să fie doar la fotbal şi la nimic altceva”, a mărturisit Hagi în interviu. 

Fostul mare fotbalist a jucat la Real Madrid din 1990 în 1992. Iar de acolo a plecat direct la Brescia, unde a evoluat doi ani.

Hagi a povestit cât de greu i-a fost prima perioadă în Spania, când a luat-o de la zero. Fostul mare fotbalist a mărturisit că limba a fost cea mai mare problemă întămpinată.

„Au fost doi ani foarte intenşi pentru mine şi pentru echipă. În primul sezon mi-a fost foarte greu să mă acomodez, trebuie să recunosc. Totul era nou pentru mine. Limba, mâncarea. Primele două luni nu au fost uşoare, îmi aduc aminte. Dar al doilea an a fost unul foarte bun, am marcat multe goluri. Poate faptul că am pierdut Liga şi Cupa a contribuit cu alegerea mea de a pleca de la Real Madrid”, a declarat „Regele”.

  • 64 de meciuri a jucat Hagi în tricoul lui Real Madrid. Unde a reuşit să marcheze 16 goluri
  • 61 de meciuri a bifat marele jucător la Brescia. În Italia, Hagi a marcat 14 goluri

Întrebat de ce a plecat de la Real Madrid, Gică Hagi a fost sincer şi a mărturisit: „Sunt decizii care se iau şi pe care ulterior le poţi regreta. Am vrut o altă experienţă. Am vrut să joc în Italia. Atunci fotbalul italian a fost atractiv pentru mine. Brescia nu a fost un club grozav precum Juventus, Milan, Inter.. dar am învăţat tot ce era de învăţat. Guardiola, Roberto Baggio, Pirlo au jucat acolo.. Brescia a atras mereu jucători buni. Acolo am învăţat şi eu multe despre pregătire, despre mese, aspecte importante care mi-au fost de folos, ulterior, în cariera de jucător dar, mai ales, ca antrenor.

„Fotbalul spaniol mi-a plăcut mereu”

Am fost numit Maradona Carpaţilor şi a fost o onoare extraordinară pentru mine. Ca antrenor, m-am bazat întotdeauna pe acel tip de joc pe care l-a învăţat la Barcelona: multă minge, atac, să domini. Fotbalu spaniol mi-a plăcut mereu”.

Gică Hagi a înfiinţat Viitorul în 2009 şi a obţinut deja 3 trofee, printre care şi un titlu

Hagi a înfiinţat echipa în 2009, iar în sezonul 2016-2017 a câştigat titlul în Liga 1. În august 2020, Hagi l-a numit antrenor pe Ruben de la Barrera. Spaniolul a stat doar trei luni şi jumătate pe banca echipei.

Pe 30 noiembrie, Gică Hagi l-a dat afară pe tehnicianul spaniol, care i-a pregătit pe dobrogeni în doar 12 meciuri, iar în decembrie l-a numit pe Mircea Rednic.

Viitorul a câştigat titlul în sezonul 2016/2017, Cupa României în 2018/2019 şi Supercupa Rmâniei în 2019.

Afla mai multe despre: gica hagiviitorulinterviu gica hagireal madri 

viewscnt
Articole similare