Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Retragere prematură pentru o fostă campioană olimpică: „Sunt gata pentru următorul capitol”

Retragere prematură pentru o fostă campioană olimpică: „Sunt gata pentru următorul capitol”

Jocurile olimpice

Comentarii

Campioana olimpică la schi Anna Fenninger-Veith şi-a anunţat retragerea la vârsta de 30 de ani, informează AFP.

"Sunt gata pentru următorul capitol. Inima şi mintea îmi spun că este timpul să fac ceva nou. Şi aşa am decis să mă retrag din cursele de schi", a declarat sportiva din Austria, pe reţelele de socializare.

"Visurile mele pentru viitor s-au schimbat în ultimii ani, de aceea vreau să-mi închei cariera în schi", a afirmat ea, într-un interviu pentru postul ORF.

Veith a cucerit medalia de aur în proba de Super-G din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, în 2014. La aceeaşi ediţie a obţinut argintul la slalom uriaş, iar patru ani mai târziu, la JO de la Pyeongchang, tot argint şi tot la Super-G. În Coreea de Sud, ea a pierdut aurul la o sutime de secundă, în faţa sportivei cehe Ester Ledecka, specialistă în probele de snowboard.

În palmaresul ei mai figurează trei titluri mondiale, în 2011 (combinată), 2015 (Super-G şi slalom uriaş), două medalii de argint şi una de bronz, tot la CM, dar şi două Globuri de Cristal în Cupa Mondială, în 2014 şi 2015. În această ultimă competiţie, ea a obţinut 15 victorii de etapă şi a fost de 45 de ori pe podium.

În octombrie 2015, cu trei zile înainte de deschiderea sezonului, Veith a suferit o accidentare gravă la genunchiul drept, la Solden, având ca rezultat ruperea ligamentului încricişat anterior, ligamentului intern lateral şi tendonului rotulian. În ianuarie 2019, ea s-a reaccidentat la genunchiul drept şi a ratat Campionatele Mondiale de la Are (Suedia).

Afla mai multe despre: anna fenningerschi 

viewscnt
Articole similare