Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

RETROSPECTIVĂ 2023: Tripla coroană pentru Max Verstappen, care a spulberat concurenţa din Formula 1

RETROSPECTIVĂ 2023: Tripla coroană pentru Max Verstappen, care a spulberat concurenţa din Formula 1

Formula 1

Comentarii

Max Verstappen (26 de ani) a fost încoronat campion mondial de Formula 1 pentru al treilea an consecutiv la începutul lunii octombrie în Qatar, la capătul unui sezon aproape perfect în care a adunat recordurile şi a stins rapid orice suspans.

La volanul monopostului Red Bull, olandezul a câştigat 19 din cele 22 de Mari Premii disputate, depăşind recordul de 15 pe care l-a stabilit anul trecut.

De asemenea, el a stabilit recordul pentru cel mai bun procentaj de victorii într-un singur sezon, cu 86,36%, spulberându-l pe legendarul Michael Schumacher (72,22% în 2004).

Cu 575 de puncte în cont, el a devenit primul pilot care a depăşit pragul de 500 de puncte şi a obţinut un punctaj mai mult decât dublu faţă de al doilea clasat, coechipierul său mexican Sergio Pérez (285), care a câştigat două Mari Premii în 2023.

Pilotul, care a împlinit 26 de ani la începutul lunii octombrie, este al doilea cel mai tânăr triplu campion din toate timpurile, după germanul Sebastian Vettel, care a cucerit de patru ori titlul de campion.

El se alătură brazilienilor Ayrton Senna şi Nelson Piquet, austriacului Niki Lauda, britanicului Jackie Stewart şi australianului Jack Brabham, care au câştigat trei titluri.

Doar Vettel, francezul Alain Prost (patru), argentinianul Juan Manuel Fangio (cinci), Michael Schumacher şi Lewis Hamilton (şapte fiecare) au câştigat mai multe titluri de la înfiinţarea campionatului, în 1950.

Afla mai multe despre: formula 1max verstappen 

viewscnt
Articole similare