Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rezervă în Liga Florilor, de netrecut în poarta Muntenegrului. Jucătoarea care a lăsat România acasă

Rezervă în Liga Florilor, de netrecut în poarta Muntenegrului. Jucătoarea care a lăsat România acasă

Handbal

Comentarii

Ljubica Nenezic a făcut un meci de vis împotriva României. Cel de-al doilea portar al echipei Dunărea Braila a strălucit.

Muntenegreanca a prins o formă de vis în faţa „tricolorelor” având 14 intervenţii salvatoare, cu cinci mai multe decât au reuşit jucătoarele din poarta României, Dedu şi Dumanska, care au contabilizat împreună doar 9 intervenţii.

Jucătoarea Muntenegrului a închis poarta in special în faţa celor patru extreme ale României care din 14 şuturi pe poartă au reuşit să înscrie doar 6 goluri, asta însemnând un procentaj sub 50%.

Şi în privinţa aruncărilor de la 7 metri România a avut probleme, reuşind doar 4 goluri din 8 aruncări, având chiar 3 ratări consecutive.

Evoluţia extraordinară a portarilor, atât în meciul cu România, dar şi împotriva Norvegiei, este unul dintre motivele care stau la baza acestei performanţe notabile a Muntenegrului.

"Portarul este întotdeauna cel care trebuie să oprească mingile indiferent de ceea ce se întâmplă pe teren, aşa că pentru Ljubica a fost un weekend foarte bun. Este adevărat că ne-am concentrat în zilele premergătoare meciurilor şi am lucra în plus cu portarii. În timpul săptămânii petrecute aici, în Muntenegru, am avut şansa de a vorbi cu portarii despre stilurile lor şi de a le oferi punctul meu de vedere.

Pentru ambele meciuri am avut câte două întâlniri pentru pregătirea video, la care au participat cei 3 portari, antrenorul pentru portari şi eu. Pregătirea are in spate zeci de ore de analiză video a jocurilor anterioare ale celor două echipe adverse. Am analizat toate jucătoarele Norvegiei şi Romaniei, stilul în care aruncă la poartă şi ce strategie poate fi implementată pentru a para loviturile. Şi se pare că a functionat.

Bineînţeles, pentru că ne-am concentrat pe meciul împotriva României ca fiind cel mai important. Dar, aşa cum am spus, un lucru este să vorbim despre asta, altceva este să o facem. Am avut nişte portari foarte buni care şi-au făcut treaba extraordinar.

(n.r. Se poate bate Muntenegru pentru aurul olimpic?) Muntenegru joaca mereu doar pentru victorie şi acesta este obiectivul suprem. Pregătirea este în această direcţie aşa că rămâne să vedem cum vor evolua lucrurile. Rezultatele arată clar că am făcut o echipa puternică, fapt ce a dus la rezultatele remarcabile. Cat despre participarea mea la Tokyo rămâne să fie hotărâtă ulterior, ţinând cont şi de calendarul competiţional al echipei mele de club, Ajax Copenhaga" , a spus Rasmus Poulsen, fostul antrenor secund de la CSM Bucureşti, pentru 007sport.ro.

Afla mai multe despre: romanianenezic 

viewscnt
Articole similare