Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Robert Licu, antrenor secund al naţionalei feminine de handbal a României: "Trebuie gândit ceva în aşa fel încât să existe un progres"

Robert Licu, antrenor secund al naţionalei feminine de handbal a României: "Trebuie gândit ceva în aşa fel încât să existe un progres"

Sporturi

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, joi, de reprezentativa Croaţiei, în primul meci din grupa principală II, la Campionatul European din Danemarca. De pe locul 6, cu 0 puncte, tricolorele ratează orice şansă în drumul spre semifinale, unde ajung primele două clasate din grupele principale.

Antrenorul secund al naţionalei, Robert Licu, consideră că jucătoarele trebuie să creadă în ele la meciul următor că pot câştiga. El a menţionat că în România sunt multe lucruri de îmbunătăţit în handbal şi trebuie lucrat de la nivel de juniori.

Important e ca în ziua jocului să le facem să înţeleagă şi să creadă mult în ele că acel joc poate fi câştigat şi trebuie câştigat pentru a fi mulţumiţi cu noi înşine în primul rând. N-aş vrea să cred că handbalul feminin este pe o pantă descendentă şi sper să reuşim să impirimă  mai multă dorinţă, mai multă agresivitate, să reuşim să nu ajungem în momentul acela. Sunt multe lucruri de îmbunătăţit şi vor trebui aplicate la nivelul juniorilor, pentru că e greu de crezut că jucătoare care s-au impus sau sunt pe care să se impună vor mai putea să schimbe anumite obişnuinţe, de aceea trebuie lucrat de la nivelul juniorilor.

Trebuie gândită o strategie în aşa fel încât numărul jucătoarelor străine să ajute dezvoltarea handbalului românesc şi să contrubuie la dezvoltarea jucătoarelor care cresc lângă aceste jucătoare de valoare. Trebuie gândit ceva în aşa fel încât să existe un progres şi nu un regres, având în vedere că unele joacă foarte puţin la echipele de club”, a spus Licu.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: romania euro handbal 

viewscnt
Articole similare