Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Roberto Mancini nu mai este selecţionerul Italiei! Decizia luată de tehnicianul de 58 de ani | NEWS ALERT

Roberto Mancini nu mai este selecţionerul Italiei! Decizia luată de tehnicianul de 58 de ani | NEWS ALERT
Comentarii

Fotbalul la nivel de echipe naţionale a primit astăzi o veste neaşteptată, care îl are în centru pe Roberto Mancini (58 de ani).

Roberto Mancini nu mai este selecţionerul Italiei! Decizia luată de tehnicianul care l-a dorit pe Compagno la naţională

Roberto Mancini a demisionat din funcţia de selecţioner al Italiei, anunţă Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC), citată de Gazzetta dello Sport.

”Mancini a demisionat din funcţia de selecţioner al echipei naţionale. FIGC va evalua cea mai bună opţiune pentru Squadra Azzurra.

Având în vedere angajamentele importante şi apropiate pentru calificarea la UEFA Euro 2024, numele noului selecţioner al echipei naţionale va fi anunţat în zilele următoare. Sport.ro

Federaţia Italiană de Fotbal anunţă că a luat act de demisia lui Roberto Mancini din funcţia de comisar tehnic al echipei naţionale a Italiei, primită ieri seara târziu (n.r. sâmbătă).

Astfel, se încheie o pagină importantă din istoria Squadrei Azzurra, începută în mai 2018 şi încheiată cu finala Ligii Naţiunilor 2023; între ele, victoria la Euro 2020, un triumf cucerit de un grup în care toate individualităţile au reuşit să devină o echipă. Sport.ro

Având în vedere angajamentele importante şi apropiate pentru calificarea la UEFA Euro 2024 (10 şi 12 septembrie cu Macedonia de Nord şi Ucraina), FIGC va comunica în zilele următoare numele noului antrenor al echipei naţionale”, a punctat Federaţia italiană pe site-ul oficial.

În vârstă de 58 de ani, tehnicianul italian a ocupat această funcţie în cadrul Squadra Azzurra o perioadă de peste cinci ani, între 14 mai 2018 şi 13 august 2023.

În acest timp, Mancini a făcut-o pe Italia campioană a Europei (2021), după ce a învins-o pe Anglia, chiar pe Wembley, cu 3-2 la penalty-uri şi 1-1 în timpul regulamentar.

Tototdaă, de numele său se leagă şi o contraperformanţă în istoria reprezentativei din cizmă: ratarea calificării la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

Italia nu a mai fost la un turneu final de campionat mondial de la ediţia din 2014.

Roberto Mancini a stat pe banca Italia în 61 de partide. Dintre acestea, a câştigat 39, în 13 a remizat şi a suferit doar nouă eşecuri, având un golaveraj de 130-49.

Roberto Mancini, cel care l-a avut pe Andrea Compagno în vizor pentru naţionala Italiei

Andrea Compagno a fost inclus de Roberto Mancini pe lista preliminară a jucătorilor convocaţi la naţionala Italiei, pentru meciurile cu Anglia şi Malta, din luna martie a acestui an, în cadrul preliminariilor EURO 2024.

Atacantul de 27 de ani al FCSB-ului a dezvăluit că însuşi Mancini l-a urmărit personal la meciuri.

Afla mai multe despre: roberto manciniitaliaselecţioner italia 

viewscnt
Articole similare