Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. Echipa feminină de gimnastică revine după două ediţii în care a ratat participarea

România a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. Echipa feminină de gimnastică revine după două ediţii în care a ratat participarea
Comentarii

După ce a ratat calificarea la ultimele două ediţii, echipa feminină a României revine la Jocurile Olimpice în probele de gimnastică.

România a obţinut calificarea la Paris în urma evoluţiilor foarte bune de la Campionatele Mondiale de la Anvers, Belgia. Astfel, după ce a ratat prezenţa la Rio de Janeiro, în 2016, şi la Tokyo, în 2021, echipa feminină a României revine la Jocurile Olimpice, la ediţia din 2024, de la Paris.

Antrenor al lotului de gimnastică feminină la CS Dinamo şi, totodată, primul campion european din istoria României la gimnastică masculină, Dan Potra a făcut marele anunţ că echipa tricoloră a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice.

"Nu mai avem cum să pierdem calificarea, suntem calificaţi 100%, am vazut lista cu celelalte echipe, nu mai avem cum să ieşim din această listă cu cele 12 echipe care obţin calificarea la Paris" , a precizat Dan Potra pentru Orange Sport.

Echipa masculină a României a ratat calificarea la JO

Echipa masculină a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, ocupând locul 15 după prima zi de calificări din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers.

Potrivit FR Gimnastică, România s-a aflat pe locul 15 cu 235.261 puncte (sol - 39.933, cal cu mânere – 37.132, inele - 37.933, sărituri - 41.799, paralele – 40.266, bară - 38.198), după prima zi de calificări.

Cu doi debutanţi, Nicholas Ţarcă şi Emilian Neagu şi fără Gabriel Burtanete - accidentat, România a ratat astfel calificarea cu echipa la ediţia de anul viitor a Jocurilor Olimpice.

În schimb, Andrei Muntean s-a calificat, duminică, la Jocurile Olimpie de la Paris, în urma rezultatelor de la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp.

Potrivit FR Gimnastică, Muntean a obţinut biletele pentru Paris pe baza criteriului FIG prin care primii 8 sportivi din clasamentul individual care nu sunt calificaţi cu echipa vor concura anul viitor la Jocurile Olimpice.

Andrei Muntean s-a clasat pe locul 30 în întrecerea individuală, cu 80.665 puncte, şi va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după Rio 2016.

Afla mai multe despre: gimnasticajocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare