Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România, două victorii din două posibile la Campionatul Mondial U20 de polo din Otopeni! Situaţia din grupa tricolorilor

România, două victorii din două posibile la Campionatul Mondial U20 de polo din Otopeni! Situaţia din grupa tricolorilor

Sporturi

Comentarii

Naţionala de polo U20 a României a obţinut victorii în ambele meciuri din grupa E, Divizia 2, a Campionatului Mondial de la Otopeni.

Tricolorii au învins Noua Zeelandă cu 15-6, iar în faţa Peru s-au impus cu 32-5.

La CM under 20 de la Otopeni, competiţie majoră organizată în premieră la noi în ţară, între 10-17 iunie, cele 19 echipe participante au fost împărţite în două divizii valorice. În prima joacă echipele de pe locurile 1-8 la ediţia din 2021, iar în a doua echipele calificate la ediţia din 2023, între care şi România.

Astfel, componenţa grupelor este: A – Italia, Spania, Croaţia, Muntenegru; B – Grecia, Serbia, SUA, Ungaria (Divizia 1), respectiv C – Germania, Africa de Sud, Japonia; D – Brazilia şi Olanda (vor juca două partide împreună, după retragerea Kazakstan); E – Noua Zeelandă, România, Peru; F – Argentina, Australia, Iran.

Primele două clasate din grupele A şi B se vor califica direct în sferturi, iar locurile 3-4 vor juca cu câştigătoarele meciurilor de baraj din grupele C – F, din divizia secundă, pentru ajungerea în sferturi. România va întâlni marţi, de la ora 18.30, câştigătoarea grupei F, Australia.

La ediţia CM U20 din 2021, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Serbia, Italia şi Muntenegru.

Afla mai multe despre: campionatul mondial u20 polo otopeniromania polo 

viewscnt
Articole similare