Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România este aproape de barajul la Campionatul Mondial! Cum se poate califica şi formatul play-off-urilor

România este aproape de barajul la Campionatul Mondial! Cum se poate califica şi formatul play-off-urilor

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională a României a revenit după mai mult de 12 ani pe Stadionul Steaua şi a învins, luni, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Armeniei, în etapa a VIII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii urcă pe locul 2 în clasamentul grupei şi sunt favoriţi pentru a ajunge la baraj.

În ultimele două etape ale grupei, România va evolua, acasă, cu Islanda, pe 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, pe 14 noiembrie, iar cu două victorii, tricolorii se pot califica la baraj. 

Locul doi ar putea să fie obţinut chiar şi în cazul unui pas greşit cu Islanda, deoarece cu Liechtenstein, victoria este obligatorie. Armenia, principala contracandidată la locul doi, are un program mai greu în luna noiembrie. Ea va juca luna viitoare cu Macedonia de Nord şi cu Germania. În cazul în care Armenia va pierde cu Germania şi va câştiga cu Macedonia de Nord, echipa României este calificată la baraj dacă va câştiga cu Liechtenstein şi va obţine un punct din meciul cu Islanda. 

Totuşi, totul s-ar putea schimba, dacă Macedonia de Nord va câştiga contra Armeniei. Macedonia de Nord va juca în ultima etapă cu Islanda, echipă care nu are şanse la calificare. Dacă echipa care este condusă de Blagoja Milevski va câştiga 2 meciuri în luna noimebrie, România este obligată să facă acelaşi lucru pentru a ajunge la baraj. 

În cazul în care Armenia şi Macedonia de Nord vor remiza, România se va califica şi cu 4 puncte obţinute în luna noiembrie, chiar dacă cele două rivale ale României vor câştiga în ultima etapă cu Germania, respectiv Islanda. 

Însă, cu un singură victorie în luna noiembrie, România se va califica la baraj dacă Armenia şi Macedonia de Nord fac egal şi nu câştigă în ultima etapă. 

Cum va arăta barajul pentru calificarea la Cupa Mondială

Dintre cele 10 care se vor clasa pe locul 2 în grupele preliminare vor fi selectaţi 6 capi de serie, pe baza punctelor câştigate în grupe, fără să se pună la socoteală rezultatul cu ultima clasată. 

Vor exista 6 capi de serie care vor juca contra altor 4 echipe care s-au clasat pe locul 2 în grupele preliminare, plus două echipe care vor veni din Liga Naţiunilor.

Barajul se va disputa într-o singură manşă, pe terenul capilor de serie. După baraj, vor exista 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorţi, se vor stabili 3 echipe gazdă şi 3 oaspete, pentru ultimul baraj, care se va juca tot într-o singură manşă. 

Afla mai multe despre: românia-baraj-cupa mondială 

viewscnt
Articole similare