Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România este în semifinalele Campionatului European. Urmează un meci de foc împotriva campioanei olimpice Rusia

România este în semifinalele Campionatului European. Urmează un meci de foc împotriva campioanei olimpice Rusia

Handbal

Comentarii

România a pierdut în faţa Ungariei, scor 29-31, în ultimul meci din Grupa 2 principală a Campionatului European, dar a obţinut calificarea în semifinalele Campionatului European din Franţa, după ce Olanda a învins Germania cu 27-21.

UPDATE

  • Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, după opt ani, în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris. În cealaltă semifinală se vor duela Franţa şi Olanda
  • România a terminat la egalitate de puncte grupa principală cu Ungaria şi cu Norvegia, însă, s-a calificat în semifinale graţie golaverajului mai bun obţinut în meciurile directe cu celelalte două contracandidate
  • România şi Rusia s-au întâlnit şi în preliminariile Campionatului European. În primăvara acestui an, naţionala pregătită de Martin Amros a pierdut meciul din Rusia, 25-30, apoi, s-a impus cu 26-25 pe propriul teren

Ungaria - România 31-29

Marcatoarele României au fost Neagu 9 goluri, Pintea 7, Buceschi 4, Laslo 3, Dragut 2, Ardean-Elisei 2, Florică 1, Chiper 1, iar pentru Ungaria s-a remarcat Hafra 6 reuşite.

În minutul 52, la scorul 27-26, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată dur de unguroaica Szimonetta Planeta şi i-a ”fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă de pe teren şi transportată la spital.

În urma rezultatului, România rămâne cu 6 puncte. Ultimul meci al zilei, între Olanda (6 puncte) şi Germania (4 puncte) va stabili semifinalistele grupei.

Singurul mod prin care România poate fi eliminată este ca Germania să bată la cel puţin 13 goluri pe Olanda! În această situaţie, ar fi un clasament în 5 cu Norvegia calificată cu +17, România are +6 şi Ungaria -13. Olanda are -5, la fel ca Germania. Dacă nemţoaicele bat la cel puţin 12 goluri, ajung la +7 şi depăsesc România!

FINAL

►Buceschi marchează un gol spectaculos şi ţine România în viaţă (30-29)

►Ungaria se duce la două goluri (29-27)

►Cristina Neagu calcă strâmb şi se accidentează. Cea mai bună jucătoare a României, scoasă pe targă din teren

►Neagu din nou magistrală în atac. Denisa Dedu intervine şi ea, iar România poate restabili egalitatea

►Denisa Dedu intră cu norocul în poartă! Unguroaicele trimit în bară, iar România se apropie la două goluri.

►Dragut se înalţă frumos şi trimite o ”torpilă” care o învinge pe Eva Kiss (26-22)

►Unguroaicele repun rapid o minge şi se duc la cinci goluri (25-20). Cristina Neagu e cea care mai reduce din diferenţă pentru România

►Jocul ofensiv al României nu funcţionează în această seară. Eva Kiss pare de netrecut. 

►Trei intervenţii pentru Eva Kiss! Ungaria se duce la două goluri (22-20)

►Laura Chiper găseşte şi ea poarta unguroaicelor cu o execuţie frumoasă (20-20)

►Dumanska începe partea secundă cu o itervenţie în poarta României, dar arbitrele dictează lovitură de la 7m şi eliminare, iar unguroaicele trec pentru prima oară la conducere (18-17)

PAUZĂ

►Ungaria restabileşte egalitatea cu două minute înainte de intrarea la vestiare (15-15). TIME-OUT cerut de Ambros Martin!

►Hafra „plesneşte” o minge şi o învinge pe Denisa Dedu (14-15)

►Ungaria vine la un singur gol în spatele nostru (12-13)

►Cristina Neagu o învinge din nou pe Eva Kiss

►Fetele noastre se precipită în atac, iar unguroaicele recuperează în două rânduri mingea şi marchează două goluri consecutive, apropiindu-se pe tabelă (9-11)

TIME-OUT cerut de Kim Rasmussen!

►Gol superb marcat de Eliza Buceschi printre picioarele înaltei Eva Kiss (6-10)

►Eliminare în tabăra maghearelor. Ne putem distanţa pe tabelă. Cristina Neagu marchează de la 7m

►Laslo scapă pe contraatac şi marchează un gol frumos pentru România. Ne distanţăm la trei goluri (3-7)

►Kiss, evoluţie extraordinară în poarta Ungariei până acum. Intervenţiile sale limitează proporţiile scorului.

►Apărare agresivă a unguroaicelor, dar Cristina Neagu pare de neoprit în seara asta (4-6)

►Laslo pătrunde în forţă în partea dreaptă şi înscrie golul trei al României

►Neagu o angajează foarte bine pe Pintea, iar această marchează din marginea careului de 6 metri.

►Crina Pintea faultează, iar Ungaria beneficiază de lovitură de la 7m. Apără Denisa Dedu

A început partida! România are prima minge. Debut exelent de partidă pentru Cristina Neagu, care marchează primul gol al României

Cele două echipe au ieşit pe teren! Ambros Martin oferă ultimele indicaţii.

UPDATE 18:00 | Norvegia s-a impus la scor în meciul cu Spania, 33-26, iar, în aceste condiţii, România se poate califica în semifinale inclusiv cu o înfrângere în faţa Ungariei (VEZI MAI JOS TOATE CALCULELE).


Rezultatele înregistrate marţi seară (România - Spania 27-25 şi Norvegia - Olanda 29-16) au schimbat uşor calculele pentru calificarea în semifinale, iar România nu e obligată să învingă Ungaria pentru a ajunge în semifinale.

"Va fi un meci special pentru că din punct de vedere fizic nu vom fi la fel ca ele. Am depus un efort incredibil în meciul cu Spania, dar trebuie să ne concentrăm. Nu căutăm scuze!", Ambros Martin înainte de România - Ungaria.

Ce meciuri se joacă astăzi în Grupa 2 Principală:

  • Spania – Norvegia (16:45)
  • România – Ungaria (19:00)
  • Germania – Olanda (22:00)

Singura echipă calificată în semifinale până acum este Rusia, care şi-a asigurat deja prima poziţie în Grupa 1 Principală.

Iată cum putem obţine calificarea şi în ce situaţii am ieşi din grupă de pe primul loc.

1. Victorie cu Ungaria
România se califică sigur în semifinale şi va câştiga grupa dacă Olanda nu reuşeşte să învingă Germania, în ultimul meci al grupei.

2. Egal cu Ungaria
România se califică sigur în semifinale şi îşi asigură şi şefia grupei dacă Germania învinge Olanda în ultimul meci al grupei.

3. Înfrângere cu Ungaria
România se poate califica în semifinale, însă nu poate fi sigură de acest lucru. Apar mai multe variabile.

  • Norvegia învinge Spania, Olanda învinge Germania

În acest caz Olanda se califică de pe primul loc, în timp ce pentru locul 2 se va face un clasament în trei, între România, Norvegia şi Ungaria. Departajarea se face în funcţie de golaverajul din meciurile directe, la un clasament în trei. În acest caz, Norvegia are golaveraj +5, România +8, iar Ungaria -13. (Rezultatele din meciurile directe: România - Norvegia 31-23, Norvegia - Ungaria 38-25). Astfel, România îşi permite o înfrângere la maxim două goluri pentru a merge mai departe sau chiar la trei goluri, cu condiţia să marcheze măcar 31 de goluri. Ungaria e ca şi eliminată în această situaţie,  în condiţiile în care ar avea nevoie de o victorie la 19 goluri pentru a depăşi Norvegia.

  • Norvegia învinge Spania, Olanda pierde cu Germania

În această situaţie cinci echipe ar încheia la egalitate de puncte (6) în această grupă. Norvegia ar fi sigură de calificarea de pe primul loc, iar în lupta pentru locul 2 România ar fi plasată cel mai bine înainte de ultimele meciuri (golaveraj +8 faţă de -5 cât au Olanda şi Germania, iar Ungaria -15). Astfel, pentru a prinde locul 2, România şi-ar permite şi o înfrângere la 11 goluri cu Ungaria, dacă victoria Germaniei cu Olanda ar fi la un singur gol.

Afla mai multe despre: romaniaungariahandbalcampionatul european 

viewscnt
Articole similare