Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Liechtenstein 4-0. Tricolorii mici s-au făcut mari! CALIFICARE după 20 de ani la un turneu final de tineret

România - Liechtenstein 4-0. Tricolorii mici s-au făcut mari! CALIFICARE după 20 de ani la un turneu final de tineretgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

George Puşcaş, în minutele 14 şi 39, de fiecare dată cu lovituri de cap, Ianis Hagi, în minutul 25, din lovitură liberă şi Adrian Petre au adus o victorie categorică pentru tricolorii mici. România U21 merge la Euro 2019. Dupa 20 de ani!

Reprezentativa Under 21 a României a obţinut marţi seară calificarea la EURO 2019, după ce a învins Liechtenstein, la Ploieşti.

Prin urmare o naţională de tineret a României ajunge la un turneu final European după o pauză de două decenii!

Echipa lui Mirel Rădoi avea nevoie de un singur punct în partida cu Liechtenstein, codaşa grupei, pentru a obţine biletele către Italia şi San Marino. Şi a forţat vreme de câteva minute în startul jocului, suficient cât să marcheze de două ori şi să alunge orice emoţie.

Pentru început, Puşcaş a deschis balul cu o finalizare cu capul, din interiorul careului.  A doua reuşită a zilei a venit de la Ianis Hagi, care a înscris un super gol, sub privirile tatălui său.

Înainte de pauză, George Puşcaş a mai fructificat o noua oportunitate de gol şi a făcut-o folosind acelaşi procedeu ca şi la primul său gol din acest meci. Adrian Petre a închis tabela cu golul de 4-0, la scurt timp de la intrarea sa pe teren.

Au evoluat următoarele echipe:

România: Radu – Butean, Paşcanu, Ghiţă, Ştefan – Nedelcu, Cicâldău – Man (Măţan '57), I. Hagi (Moruţan '64), Ivan (Ad. Petre '74) – Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi;

Liechtenstein: A. Majer – Seemann, Uterrainer, Haas – Graber, Frommelt, N. Frick, Graber (Kardesoglu '83) – Viret (Vogt '66), Y. Frick, Wolfinger (Ritter '87). Selecţioner: Heinz Fuchsbichler.

Cartonaşe galbene: Ivan '50 / Graver '34, Frommelt '41, Viret '54

Arbitri: Besfort Kasumi - Edmond Zeqiri, Fatmir Sekiraqa – Genc Nuza (toţi din Kosovo).

La acest meci, disputat pe Stadionul Ilie Oană, au asistat aproximativ 12.000 de spectatori.

În celelalte meciuri al Grupei a VIII-a, Ţara Galilor - Elveţia, scor 3-1, şi Portugalia - Bosnia-Herţegovina, scor 4-2.

Clasamentul final al grupei este următorul:

1. România - 24 de puncte;

2. Portugalia - 22 de puncte;

3. Bosnia-Herţegovina - 18 puncte;

4. Ţara Galilor - 13 puncte;

5. Elveţia - 10 puncte;

6. Liechtenstein - 0.

La turneul final se califică direct doar prima clasată în fiecare grupă. Cele mai bune patru din cele nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE.

Turneul final al celei de-a XXII-a ediţii a Campionatului European de tineret va avea loc în Italia şi San Marino, între 16 şi 30 iunie 2019, cu participarea a 12 echipe, ce vor fi împărţite în trei grupe. Câştigătoarele fiecărei grupe şi formaţia de pe locul al doilea cu cele mai bune rezultate se califică în semifinale.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 23 noiembrie, la Bologna.


România U21 - Liechtenstein U21  4-0 (Puşcaş 14′, 39 Hagi 25′, Petre 78) 

Echipele de start: 

România U21: Radu - Butean, Ghiţă, Paşcanu, Ştefan - Nedelcu, Cicâldău - Man, Hagi, Ivan - Puşcaş

Rezerve: Căbuz - F. Coman, A. Petre, Moruţan, A. Rus, Ciobanu, Măţan

Liechtenstein U21: Majer - Seeman, Unterrainer, Haas - Graber, Frommelt, Frick, Graber - Viret, Frick, Wolfinger

Rezerve: C. Majer - Ritter, Koller, Kardesoglu, J. Hilti, Vogt, D. Salanovic


Final de meci: CALIFICARE pentru tricolorii mici! Bravo băieţi!

Min 78: Gooooool România!!! Adrian Petre marchează la câteva minute de la intrarea sa în teren. Avem 4-0 şi e clar: Euro 2019, venim!

Min 74: Iese Andrei Ivan şi intră Adrian Petre

► S-a anunţat numărul exact de suporteri prezenţi pe stadionul Ilie Oană: 12.108

Min 63: A doua schimbare pentru Mirel Rădoi: iese Ianis Hagi şi intră Moruţan

Min 57: Iese Dennis Man şi intră Alex Măţan

Min 51: Şut de la distanţă Andrei Ivan, dar execuţia sa plasată este reţinută de portarul oaspeţilor

Min 46: A început repriza a doua!

Pauză: România conduce Liechtenstein cu 3-0. Aşa arată statistica primei reprize

Min 44: Dennis Man încearcă de la distanţă vigilenţa portarului Majer, dar fără rezultat. Publicul de la Ploieşti cântă ”România, România”

Min 39: Gooool România! George Puşcaş reuşeşte dubla! Atacantul lui Palermo a finalizat tot printr-o lovitură de cap centrarea lui Ştefan

Min 30: România aproape din nou de gol. Prima impersie e că mingea reluată spre poarta oaspeţilor a depăşit linia porţii, dar centralul kosovar a lăsat jocul să curgă

Min 24: Goooooool România! Ianis Hagi face 2-0 din lovitură liberă

► Avem 63% posesie după primele 20 de minute din meci. Tricolorii mici şi-au creat 7 ocazii de gol şi au tras de trei ori pe spaţiul porţii adverse

Min 17: Din nou Puşcaş este aproape de gol. Reluarea sa din şase metri trece prin faţa porţii

Min 14: Gooooool România! Puşcaş nu mai ratează şi reia din plonjon, cu capul, în poarta oaspeţilor. Centrarea a venit de la Ianis Hagi, din banda stângă

Min 13: Ocazie România! Portarul Majer intervine la reluarea cu capul a lui Puşcaş

Min 9: Centrare Dennis Man şi reluare cu capul a lui George Puşcaş. Vârful lui Palermo nu loveşte însă prea bine mingea, care se scurge uşor pe lângă poarta oaspeţilor

Min 5: Acţiune frumoasă a lui Man în banda dreaptă. Fotbalistul de la FCSB este în cele din urmă oprit de Haas, care trimite în corner. Surprinzător, brigada de arbitri ne refuză lovitura de la colţ

► România s-a instalat deja în terenul oaspeţilor. Atmosfera la Ploieşti este admirabilă. Meciul este condus de o brigadă de arbitri din Kosovo, cu Besfort Kasumi la centru

Min 1: A început meciul! Hai România!!!


UPDATE 19:25 |  Delegaţia tricoloră a ajuns la stadion

UPDATE 18:45 | Avem echipa de start trimisă în teren de Mirel Rădoi:

România U21: Radu - Butean, Ghiţă, Paşcanu, Ştefan - Nedelcu, Cicâldău - Man, Hagi, Ivan - Puşcaş 


UPDATE 18:35 | Avem imagini din vestiarul tricolorilor mici


UPDATE 18:00 | 11.313 bilete au fost vândute pentru meciul decisiv al naţionalei sub 21 de ani a României. Stadionul "Ilie Oană" are o capacitate de 15.500 de locuri.


UPDATE 12:00: 9.000 de bilete vândute până la această oră. 

UPDATE: Suporterii care şi-au cumpărat luni bilete sunt optimişti că elevii lui Rădoi se vor califica la Campionatul European şi se aşteaptă la o victorie la scor cu Liechtenstein. 

UPDATE Ora 18:50 

Până în acest moment s-au vândut 7500 de bilete, iar organizatorii au decis să prelungească programul la casele de bilete până la ora 21.00.


Campania începută de Daniel Isăilă, va fi definitivată marţi cu succes de Mirel Rădoi, omul care a legat trei victorii consecutive şi se pregăteşte marţi să o bifeze pe cea de-a patra.

România joacă la Ploieşti, pe Stadionul Ilie Oană, în compania modestei naţionale din Lichtenstein. O remiză o califică la turneul final, indiferent de ceea ce fac în meciul direct, Portugalia şi Bosnia Herţegovina. Lichtenstein nu are niciun punct în grupă şi a marcat doar 2 goluri în cele 9 meciuri jucate.

Teoretic, pentru Radu, Puşcaş, Paşcanu, Hagi şi ceilalţi tineri fotbalişti români, partida de marţi este o simplă formalitate.

6.000 de bilete puse în vânzare se vânduseră până luni la ora 16:00. Casele de bilete de la Ploieşti s-au deschis încă pentru a permite oamenilor să-şi procure cât mai rapid un bilet la sărbătoarea tricolorilor mici. Biletele la meciul cu Liechtenstein sunt disponibile şi online, numai pe site-urile bilete.frf.ro şi pe bilete.ro. Fiecare persoană poate cumpăra maximum 4 bilete, urmând ca acestea să fie nominale (numele titularului va fi inscripţionat pe toate). Preţul unui bilet este 10 lei, intrare generală.

Lichtenstein a pierdut contra Portugaliei cu 0-7 şi 0-9, iar în partida tur, România a câştigat cu 2-0.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: mirel rădoiromânia-liechtenstein 

viewscnt
Articole similare