Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România s-a chinuit cu Austria, dar preşedintele FRH vedea parte bună a lucrurilor: ”S-au rulat zeci de jucătoare în această campanie”

România s-a chinuit cu Austria, dar preşedintele FRH vedea parte bună a lucrurilor: ”S-au rulat zeci de jucătoare în această campanie”

Handbal

Comentarii

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat joi, pentru News.ro, după calificarea naţionalei feminine la CE2018, că se bucură de faptul că au fost rulate zeci de jucătoare în această campanie şi că şansa ca România să încheie grupa ca lider, cu o singură înfrângere, cu Rusia, campioana olimpică en-titre, este foarte mare.

”S-ar putea să nu mai conteze ultima etapă din grupă, ne-am calificat, sigur că este important să terminăm pe primul loc pentru tragerea la sorţi, unde am intra ca şi cap de serie. Mă bucur că în această campanie s-au rulat multe jucătoare, peste 40, şi mă bucură faptul că staful tehnic continuă să caute formula ideală. Sigur că sunt jucătoare importante accidentate în circuit, le aşteptăm să revină, dar mi se pare nemaipomenit că se încearcă atât de multe variante. Avem şansa să încheiem grupa de pe primul loc cu o singură înfrângere, care este cea din Rusia, cu campioana olimpică. Este a cincea echipă naţională românească ce se califică la un turneu final în acest an la diferite niveluri de vârstă, aşteptăm şi băieţii, care vor lupta pentru Mondiale cu Macedonia, şi îmi doresc mult ca ei să fie a şasea echipă”, a declarat Alexandru Dedu pentru News.ro.

Naţionala de handbal feminin a României a învins joi, în deplasare, reprezentativa Austriei, cu scorul de 28-25 (13-11), în penultima partidă din grupa preliminară 4 a CE2018, şi s-a calificat la turneul final.

În celălalt meci al grupei, Portugalia – Rusia, scor 24-30 (14-15).

După cinci etape, România este lider, cu 8 puncte, urmată de Rusia şi Austria, cu câte 6, şi Portugalia, cu 0 puncte.

În primele patru partide din grupa a 4-a, tricolorele antrenate de Ambros Martin au obţinut rezultatele: 36-25 cu Austria, 32-16 cu Portugalia, 25-30 şi 26-25 cu Rusia.

Ultima etapă programează partide în 3 iunie, între Rusia – Austria şi România – Portugalia (la Buzău).

Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final Campionatului European, programat în Franţa, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

La ultima ediţie a Campionatului European, în 2016, România s-a clasat pe locul 5, titlul continental revenind Norvegiei.

Afla mai multe despre: handbal feminincampionatul europeannationala de handbal 

viewscnt
Articole similare