Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România va înfrunta Grecia în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis

România va înfrunta Grecia în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis

Tenis

Comentarii

Echipa masculină de tenis a României va înfrunta reprezentativa Greciei într-un play-off pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri la Londra.

România va juca în deplasare, pe 2-3 sau 3-4 februarie 2024.

În weekend-ul trecut, în primul tur al Grupei Mondiale I, România a pierdut în faţa Taiwanului cu 1-3, la Mamaia, în timp ce Grecia a fost întrecută de Slovacia la Atena, cu 3-1.

În clasamentul Cupei Davis, publicat luni, România a coborât trei locuri şi este pe 30, iar Grecia a coborât două poziţii şi se află pe 44.

România şi Grecia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare avânt câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

Cei mai buni jucători greci la simplu, săptămâna aceasta, sunt Stefanos Tsitsipas (5 ATP), Stefanos Sakellaridis (396 ATP), Alexandros Skorilas (785 ATP) şi Michail Pervolarakis (994). La dublu, cei mai buni sunt Petros Tsitsipas (107 ATP), Stefanos Tsitsipas (208 ATP), Michail Pervolarakis (210 ATP), Stefanos Sakellaridis (317 ATP) şi Markos Kalovelonis (351 ATP).

Afla mai multe despre: cupa davis 

viewscnt
Articole similare